Pārlekt uz galveno saturu

Pārtikas tehnoloģijas fakultāte aicina absolventus satikties salidojumā

Attēla autors: No LLU arhīva

Pavasaris ir laiks, kad Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes – LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte – LLU) Pārtikas tehnoloģijas fakultāte pāršķir jaunu lappusi un atzīmē savu dibināšanas gadadienu. Atzīmējot 75 gadu jubileju, svētku ieskaņās notiks fakultātes studentijas organizēts Putriķu festivāls Jelgavas pils pagalmā, bet nedēļas izskaņā - absolventu salidojumu. Satikšanās svētkus Jelgavas pilī svinēs gan absolventi, gan bijušie darbinieki, mācībspēki un sadarbības partneri.

Pārtikas tehnoloģijas fakultātes aizsākumi meklējami pagājušajā gadsimta vidū, taču šodien tā "izaugusi" par modernu pārtikas studiju un pētniecības centru Jelgavā, kurā izglītību augstāko izglītību ieguvuši vairāk nekā 6000 absolventi. Fakultāte savos 75 gados ir spējusi īstenot Latvijas un pasaules līmeņa pētniecību pārtikas jomā, tāpat rada jaunus pārtikas produktus Latvijas tirgum un veido studiju vidi atbilstoši jaunākajām pārtikas nozares tendencēm. Fakultātes struktūru veido Pārtikas tehnoloģijas katedra, Ķīmijas katedra un Uztura katedra, fakultātes studējošo pašpārvalde, kā arī aktīva fakultātes darbība attīstīta mūžizglītības virzienā, piedāvājot profesionālo pilnveidi ikvienam interesentam.

Absolventu salidojums tiks atklāts 22. aprīlī ar svinīgu pasākumu, kopīgu fotografēšanos un satikšanās prieku, atceroties studiju laikā piedzīvoto. Pasākumā laikā gaidāmi studentu pārsteigumi, degustācijas, loterijas un citi izaicinājumi. Savukārt par dejām parūpēsies enerģijas un pozitīvisma bagātā mūziķu grupa "Tirkizband", bet pusnaktī, baudot svētku kūku, klātesošie vienosies kopīgā "Lilioma" dziesmā.

Noderīga informācija apmeklētājiem

Lai piedalītos pasākumā, absolventi ar bankas pārskaitījumu aicināti veikt ziedojumu no 30 EUR.

Konts ziedojumiem:

Nodibinājums "Latvijas Lauksaimniecības universitāte "JELGAVAS PILS""
Reģ.Nr. 40008056854
Banka: AS SEB banka, UNLALV2X
Norēķinu konts:
LV68UNLA0050000109722

ar norādi: Ziedojums no (vārds, uzvārds) Pārtikas tehnoloģijas fakultātei.

Lūgums absolventiem (senjoriem 65+) ziedojumu fakultātei veikt no 5 EUR.

Absolventi, kuri plāno ziedojumu veikt pasākuma dienā, fakultāte aicina to veikt no 40 EUR.

Vairāk par pasākuma norisi un organizatoriskiem jautājumiem, sekot līdz informācijai www.ptf.llu.lv vai rakstot e-pastā: ptf.dek@lbtu.lv.

Pārtikas tehnoloģijas fakultātei ir gods aicināt ikvienu tās absolventu (pārtikas, mājturības, viesmīlības jomas), mācībspēku un darbinieku uz fakultātes svētkiem. 

Pievienots 22/02/2023