Pārlekt uz galveno saturu

Kirgizstānas un Uzbekistānas mācībspēki pilnveido zināšanas LBTU

No 11. līdz 15. aprīlim Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU, iepriekš LLU) studiju vizītē ieradušies Kirgizstānas un Uzbekistānas universitāšu mācībspēki, lai pilnveidotu zināšanas par kvalitatīvas pārtikas ražošanu.  

Nedēļas garumā Centrālāzijas valstu mācībspēki piedalīsies lekcijās, semināros un laboratorijas darbos, kā arī dosies pieredzes apmaiņā uz dažādiem lauksaimnieciskās ražošanas uzņēmumiem. LBTU ir uzkrātas zināšanas un kompetences ilgtspējīgas un kvalitatīvas augu un dzīvnieku izcelsmes pārtikas ražošanā, līdz ar to universitātes mācībspēki dalīsies savā pieredzē un aicinās ārvalstu kolēģus iesaistīties dažādās studiju procesa aktivitātēs.

Veterinārmedicīnas fakultātes mācībspēku vadībā tiks apgūtas mikrobioloģijas testēšanas metodes pārtikas higiēnā, metabolisko slimību diagnostika, parazitoloģijas metodes. Paralēli viesi apskatīs Veterināro klīniku, Embriju transferences laboratoriju un ultraskaņas izmeklēšanas procesu govīm.

Savukārt Pārtikas tehnoloģijas fakultātē ārvalstu kolēģi izzinās jaunu pārtikas produktu radīšanas procesu un iesaistīsies piena, gaļas, augļu un dārzeņu ražošanas, sensorās novērtēšanas un iepakošanas laboratorijas darbos. Viesiem būs iespēja piedalīties jauna pārtikas produkta radīšanā un gūt pieredzi par visu inovācijas ciklu, līdz tas nokļūst līdz patērētājam.

Lai iepazītos ar praktisko pieredzi, viesi dosies studiju vizītēs uz uzņēmumiem un iepazīs aitu audzēšanas un selekcijas darbu, piena lopkopības nozari un kazu audzēšanu.

Centrālāzijas valstu mācībspēku studiju vizīte ir viena no aktivitātēm projektā “Augstākās izglītības satura pilnveidošana pārtikas nozaru atbalstam kvalitatīvas pārtikas ilgtspējīgai ražošanai” (Development of Higher Education Content Aimed to Support Industries for Sustainable Production of Qualitative Agri-food (AgroDev)). Projekta mērķis ir modernizēt augstākās izglītības saturu, studiju vidi, kā arī pilnveidot akadēmiskā personāla zināšanu, prasmju līmeni, lai veicinātu tādu speciālistu sagatavošanu un pieejamību, kuri spēj attīstīt un uzturēt pārtikas ražošanas sistēmas, kurās lauksaimniecības uzņēmumi izmanto labas lauksaimniecības prakses un ilgtspējīgas pārvaldības principus, tādā veidā palielinot agrobiznesa darbības efektivitāti un konkurētspēju.

Pievienots 11/04/2023