Pārlekt uz galveno saturu

Norisinās starptautiskā konference “Inženierzinātne lauku attīstībai"

Attēla autors: No LBTU arhīva

No 24. līdz 26. maijam Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU, iepriekš LLU) Tehniskajā fakultātē notiek 22. starptautiskā zinātniskā konference "Inženierzinātne lauku attīstībai" (ERDev-2022), kas tiek organizēta hibrīdformā – strādājot gan klātienē, gan attālināti, nodrošinot zinātniskās diskusijas starp pētniekiem no dažādām valstīm.

Konferences mērķis ir centrēts uz jaunāko tehnoloģiju un zinātniskajiem pētījumiem lauksaimniecības, enerģētikas, inženierzinātņu, inženierzinātņu, transporta, kā arī citu aktuālu inženiertehnisko problēmu jomās.

Tās darbs norisinās piecās atsevišķās sekcijās - lauksaimniecības tehnika (agricultural machinery), materiālzinātne un SEG emisijas (material science and GHG emission), modelēšana un simulācija (modelling and simulation), atjaunojamā un tradicionālā enerģija (renewable and conventional energy), inženierekonomika un izglītība (engineering economics and engineering education).

Kā informē Tehniskās fakultātes asociētā profesore un organizatoru komitejas pārstāve Natālija Vronska: "Konferences rakstu krājumā tiks publicēti 154 zinātniskie raksti, kuru autori ir no 21 valsts – Austrālijas, Beļģijas, Bulgārijas, Čehijas, Ēģiptes, Igaunijas, Ungārijas, Itālijas, Kazahstānas, Latvijas, Lietuvas, Ķīnas, Polijas, Rumānijas, Slovākijas, Spānijas, Sudānas, Turcijas, Ukrainas, Lielbritānijas, ASV. Kopējais autoru skaits ir 366, kopējais iestāžu skaits ir 103, kopējais referātu skaits ir 84."

Konferences rakstu krājumam h-indekss ir 18, SJR indikators 2020. gadā ir 0.3, starptautiskā sadarbība 2020. gadā ir 17.25%. Kopš 2014. gada konferences rakstu krājumam augusi citējamība un starptautiskā sadarbība, jo tiek veikti vairāki pētījumi kopā ar ārvalstu kolēģiem.

ERDev konferences komiteja sadarbojas ar Applied Sciences žurnālu, kur atbalstītiem rakstiem būs iespējams publicēties speciālajā izdevumā "Novel Developments in Agricultural Machinery and Technology".

logo

 

Pievienots 24/05/2023