Pārlekt uz galveno saturu

LBTU notiks informatīvā diena zinātniskajās institūcijās

Attēla autors: No LLU arhīva

No 27. līdz 29. jūnijam norisināsies V Pasaules latviešu zinātnieku kongress "Zinātne Latvijai" un tā laikā, 27. jūnijā, zinātnieki, studenti un ikviens interesents aicināts apmeklēt arī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) zinātniskās institūcijas. Informatīvās dienas laikā dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar universitātes zinātnieku sasniegumiem un īstenotajiem pētījumiem, kā arī piedalīties diskusijās un uzzināt par potenciālajām sadarbības iespējām.

LBTU ir viena no vadošajām Latvijas daudznozaru zinātnes universitātēm ar specializāciju dabas resursu ilgtspējīgā izmantošanā. Pētījumi universitātē un ar to saistītajos zinātniskajos institūtos tiek īstenoti trīs virzienos – biozinātnēs, inženierzinātnēs un sociālajās zinātnēs. Ar pētniecību cieši saistītas universitātē piedāvātās augstākās izglītības studiju programmas, kas ir pēctecīgas no bakalaura un maģistra līmeņiem līdz doktorantūrai.

27. jūnijā interesentiem būs iespēja viesoties Lauksaimniecības fakultātē (adrese: Strazdu iela 1, Jelgava, apmeklējuma laiki plkst. 10.00, plkst. 11.00 un plkst. 12.00), Augu aizsardzības zinātniskajā institūtā "Agrihorts" (adrese: Paula Lejiņa iela 2, Jelgava, apmeklējuma laiki plkst. 11.00 un plkst. 13.00), Veterinārmedicīnas fakultātē (adrese: K. Helmaņa iela 8, Jelgava,apmeklējuma laiki plkst. 10.00, plkst. 12.00 un plkst. 13.00), Pārtikas tehnoloģijas fakultātē (adrese: Rīgas iela 22a, Jelgava, apmeklējuma laiki plkst. 11.00 un plkst. 13.00), Tehniskās fakultātes Alternatīvo degvielu zinātniskajā laboratorijā (adrese: Paula Lejiņa iela 2, Jelgava, apmeklējuma laiki plkst. 10.00 un plkst. 12.00), Vides un būvzinātņu fakultātes Būvmateriālu un Būvkonstrukciju laboratorijās (adrese: Akadēmijas iela 19-109, Jelgava, apmeklējuma laiki plkst. 11.00 un plkst. 13.00), kā arī Meža fakultātes Starpnozaru zinātniskajā laboratorijā (adrese: Dobeles iela 41, Jelgava, apmeklējuma laiki plkst. 10.00, plkst. 11.00 un plkst. 12.00).

Tāpat šajā dienā būs iespēja doties iepazīt arī citus LBTU zinātniskos institūtus - Dārzkopības institūtu Dobelē, kur varēs izzināt dārzaugu tehnoloģiskos pētījumus un selekcijas bāzi, kā arī Agroresursu un ekonomikas institūtu Priekuļos, apskatot laboratorijas, laukaugu izmēģinājumus un piedalīties demonstrācijās.

Lai piedalītos informatīvajā dienā LBTU, aicinām reģistrēties, aizpildot pieteikuma anketu. Dati, kas norādīti reģistrācijas formā, tiks izmantoti tikai saziņai par pasākuma norisi.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā lūgums sazināties, rakstot e-pastu: iveta.lokmane@lbtu.lv.

Jāatzīmē, ka Pasaules latviešu zinātnieku kongresa dalībnieki kopīgi pievērsīsies globālo izaicinājumu iespējamiem risinājumiem, kā arī atzīmēs Latvijas un latviešu zinātnes sasniegumus. Kongresam ir trīs centrālās tēmas: zaļā pārveide, zinātnes ietekme un digitālā transformācija. Kongresā uzstāsies un diskutēs Latvijas un pasaules zinātnes viedokļu līderi, kas pārstāv zinātni, akadēmisko vidi, valdību un uzņēmējdarbības jomu.

Vairāk informācija pieejama, izmantojot šo saiti.

Afiša

 

Pievienots 12/06/2023