Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Profesoram Dainim Lapiņam pasniegta Pauļa Lejiņa balva

6. aprīlī Latvijas Zinātņu akadēmijas kopsapulcē sveikti Pauļa Lejiņa balvas un Jauno zinātnieku konkursa uzvarētāji.

Lauksaimniecības fakultātes profesoram emeritus Dainim Lapiņam pasniegta Pauļa Lejiņa balva, kas tiek piešķirta zinātniekiem par fundamentāliem pētījumiem, kas būtiski sekmējuši Latvijas lauku attīstību.  Profesors strādā universitātē kopš 1979. gada un veicis gan studiju, gan zinātnisko darbu laukkopībā. Viņa sarakstīto mācību grāmatu "Laukkopība” studijās izmantojušas jau vairākas studentu paaudzes, turklāt šobrīd D.Lapiņš vairāk pievērsies lauksaimniecības precīzajām tehnoloģijām. Dažādu pētījumu un publikāciju autors, turklāt arī aktīvs ar lauksaimniecības zinātni un praksi saistītu pasākumu organizators.

Savukārt maģistre Tatjana Lejava ir Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas Jauno zinātnieku konkursa uzvarētāja, kura konkursā piedalījās ar pētījumu “Jauniešu bezdarba analīze un samazināšanas iespējas Jelgavas pilsētā” (zinātniskā vadītāja, akadēmiķe Baiba Rivža).

Gan profesoru Daini Lapiņu, gan maģistri Tatjanu Lejavu kopsapulcē sveica LZA prezidents Ojārs Spārītis un akadēmiķe Baiba Rivža.

P. Lejiņa balva tiek piešķirta ik pēc diviem gadiem par fundamentāliem pētījumiem, kas būtiski sekmējuši Latvijas lauku attīstību. Pauļa Lejiņa balvas fondu ar iemaksām balvas piešķiršanas gadā vienlīdzīgās daļās veido Latvijas Zinātņu akadēmija, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts BIOR.

Pievienots 07/04/2017