Pārlekt uz galveno saturu

Automātiski iegūto datu izmantošana harvestera operatora apmācību kvantitatīvajā un kvalitatīvajā novērtējumā (Z69)

Projekta numurs
3.2.-9/78
Struktūrvienības kods
Z69
Mērķis

Izstrādāt priekšlikumus darba ražīguma paaugstināšanai un izmaksu samazināšanai, kas iegūstama, kāpinot kvalifikācijas celšanas apmācību efektivitāti.

Projekta mērķis ir izstrādāt priekšlikumus darba ražīguma paaugstināšanai un izmaksu samazināšanai, kas iegūstama, kāpinot kvalifikācijas celšanas apmācību efektivitāti

 Uzdevumi:

  1. Veikt padziļinātu harvestera operatoru darba ražīguma analīzi pirms un pēc kvalifikācijas celšanas apmācībām, pielietojot mežizstrādes mašīnu datu un komunikācijas standartu “StanForD 2010” un plaši pieejamas statistisko datu analīzes programmas.
  2. Veikt padziļinātu harvestera operatoru darba ražīguma analīzi pirms un pēc kvalifikācijas celšanas apmācībām izmantojot mašīnas datus no mežizstrādes mašīnas datora ar tehnikas dīlera piedāvātu, katrai harvestera markai specifisku, programmnodrošinājumu (TimberOffice, Opti 4G, MaxiFleet).
  3. Veikt abu metožu salīdzinājumu, izstrādāt zinātniski pamatotu metodiku harvestera operatora darba ražīguma novērtējumam mežistrādes uzņēmuma ietvaros, un risinājumu tā paaugstināšanai un ražošanas izmaksu samazināšanai.

Plānotās aktivitātes un rezultāti

1. Pētījuma objektu atlase: sadarbībā ar lielākajām Latvijas mežizstrādes kompānijām iegūt datus par vismaz 8 mēnešu periodu no Latvijā trīs biežāk izmantoto marku harvesteriem, kuru operatori pārskata periodā ir paaugstinājuši kvalifikāciju.
2. Produkcijas failu apstrāde, izmantojot StanForD 2010 iespējas ar pieejamām .xml failu apstrādes programmāms, un tehnikas ražotāja datu apstrādes datorprogrammas (TimberOffice, Opti 4G, MaxiFleet), vai gadījumos, ja mežizstrādes kompānijai mežizstrādes mašīnu parks sastāv no dažādu ražotāju harvesteriem.
3. Datu apstrāde, izmantojot abas datu pirmapstrādes metodes un iegūto rezultātu salīdzināšana, lai nodrošinātu rekomendācijas ražības novērtēšanai uzņēmumos, kur speciālās programmas nav pieejamas un/vai tiek izmantoti dažādu marku harvesteri.
4. Kvalifikācijas celšanas apmācību metožu un satura analīze (pedagoģiskā pieeja) un efektivitātes raksturojums (mežistrādes ražība – mežaudžu taksācijas datu un mežistrādes ražīguma rādītāju izmaiņu) komplekss (starpdisciplinārs) vērtējums, un iespējas to uzlabošanai specifiskos aspektos un kurus efektivitātes, darba ražības turpmākai kāpināšanai. Rekomendāciju sagatavošana. Publikāciju sagatavošana.

Iestādes loma projektā
Projekta iesniedzējs
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta vadītājs
Linards Sisenis
Projekta iestāde
LBTU
Pievienots 19/04/2024