Pārlekt uz galveno saturu

LLU izcilniece Līga Baumane: "Īstam studentam ir ne tikai jāņem, bet jāspēj dot pretim"

Kazdandziete Līga Baumane šogad absolvējusi Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Pārtikas tehnoloģijas fakultātes (PTF) programmu "Pārtikas zinības” un ir vienīgā no savas fakultātes, kura šogad ieguvusi diplomu ar izcilību.

Līga ir no Aizputes novada, Kazdangas, kur arī mācījusies Māteru Jura Kazdangas pamatskolā līdz 9. klasei. Tālāk savas skolas gaitas uzsāka Druvas vidusskolā, kur mācījusies līdz 12. klasei. Skolas laikā Līgai nebija tikai viens mīļākais mācību priekšmets, bet tie bija trīs – bioloģija, latviešu valoda un sports. Līga pēc dabas ir apņēmīga, tādēļ nekad nav bijis nepieciešams viņu mudināt nepadoties, bet lielu paldies Līga grib teikt klases audzinātājai, ķīmijas skolotājai Inesei Zīrupai.

"Inese Zīrupa bija mana zinātniski pētnieciskā darba vadītāja. Pirms zinātniskā darba uzsākšanas kopā ar darba vadītāju un kolēģi devos uz PTF, lai gūtu vērtīgus padomus darba izstrādes procesam. Pētnieciskais darbs “Kviešu miltu īpašību ietekme uz maizes kvalitāti” tika ar atzinību novērtēts Kurzemes reģionā. Pēc tā izstrādes arī sapratu, ka vēlos studēt tieši pārtikas tehnoloģijas,” par universitātes izvēli stāsta Līga.

Līga atklāj: "Studiju laiks bija ne tikai zināšanu, prasmju un kompetences ieguve, bet arī laiks sevis pilnveidošanai, darbojoties PTF Studējošo pašpārvaldē, kur 2 gadus pildīju vadītājas vietnieces pienākumus. Kā spilgtākie studiju laika notikumi noteikti ir ERASMUS+ prakse Sardīnijā šī gada pavasarī, PTF Gada balvas iegūšana nominācijā “Gada students 2014”, kā arī uzvara Kauņas koledžas rīkotajā konkursā “FoodTechnologist 2015”.”

Līgu iedvesmo cilvēki, ar kuriem kopā viņa strādā, kuri viņu atbalstu un no tā gūstot prieku, un neizsakāmu gandarījuma sajūtu par paveikto. Motivāciju Līgai sniedz arī Pārtikas fakultātes pamatlicēja, profesora Pētera Delles sacītais: "Nevis jāsamierinās ar esošo, bet gan jādomā, jāmācās, jāstrādā.“

Studiju laikā Līga ir guvusi lielāku pārliecību pār saviem spēkiem, nebaidīties no jauniem izaicinājumiem un izmantot sniegtās iespējas. Tāpat arī attīstījusi komunikācijas prasmes un ieguvusi lieliskus draugus, kuri Līgu atbalsta jebkurā dzīves situācijā.

LLU lepojas ar Līgas sasniegumiem studiju procesā, jo Līga ir ne tikai ieguvusi "sarkano diplomu,” bet saņēmusi Kārļa Ulmaņa stipendiju. Par saviem sasniegumiem Līga stāsta: "Īstam studentam ir ne tikai labi jāmācās, bet arī jābūt sabiedriski aktīvam, sportiskam, jāizmanto maksimāli visas iespējas, ko sniedz studiju laiks. Ir ne tikai jāņem, bet arī jāspēj dot pretim.” Līga nekad neko nedara vien tādēļ, ka tas jādara, bet gan tādēļ, ka to vēlos un viņai tas patīk.

Šobrīd jaunā pārtikas tehnoloģijas speciāliste jau strādā A/S “Latvijas Piens”, taču rudens semestrī darbu plāno apvienot ar studijām PTF maģistrantūrā.

Pievienots 25/08/2016