Pārlekt uz galveno saturu

Pagaidām “Zemgale/LLU” pievarēt “Kurbads” neizdodas

Attēla autors: No LLU arhīva

2016. gada 28. septembrī, Ogrē, Vidzemes ledus hallē pirmo reizi jaunajā Latvijas hokeja Virslīgas čempionāta sezonā tikā HK “Zemgale/LLU” un HK “Kurbads”. Spēles intriga slēpās tajā vai jelgavnieki spēs turpināt savu uzvaru sēriju pret bagātāko ar talantīgiem hokejistiem komandu. HK “Zemgale/LLU” neskatoties uz visām savām iespējām zaudēja ar rezultātu 2:5, atstājot cerības, ka nākošās spēlēs ogrēniešiem tomēr viegli neklāsies.

Jelgavnieki uzsāka spēli uzmanīgi un spēlējot totālu aizsardzības hokeju. Taktika darbojās nevainojami līdz pirmām noraidījumam, kuru realizēja HK “Kurbads” uzbrucējs Aleksandra Macijevsks – 0:1. Pirmās trešdaļas otrā daļā “Zemgale/LLU” aizsardzības spēle deva savus augļus un iniciatīvā pārgāja viņu rokās, bet bez gūtiem vārtiem.

Otrās trešdaļas sākumā abas komandas pārgāja uz atklātā hokeja spēli, apmainoties ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Atklātā spēlē precīzāki bija HK “Kurbads” spēlētāji un Bruno Zabis palielināja pārsvaru par vieniem vārtiem – 0:2. Pēc divām minūtēm pēc Raivja Kurnigina piespēles, atpalikšanu ar skaistiem gūtiem vārtiem samazina Olafs Aploks – 1:2. Diemžēl mazāk nekā pēc minūtēs HK “Kurbads” gūst vārtus un saglabā savu pārsvaru – 1:3. Trešdaļas izskaņā ogrēniešu uzbrucējs Juris Štāls gūst ceturtos vārtus, kas atstāj psiholoģisko iespaidu uz atlikušo spēles gaitu – 1:4.

Trešo trešdaļu HK “Zemgale/LLU” uzsāka mazākumā, izturēja to, bet ņemot vērā, ka HK “Kurbads” jau bija nostājušies savās pozīcijas, uzbrucējs Aleksandrs Macijevskis piebeidz iesākto uzbrukumu ar gūtiem vārtiem – 1:5. Ledus saimnieki pie pārliecinoša pārsvara rezultāta mazināja savu spiedienu, tomēr jelgavnieki īsti neizdevās to izmantot. Spēlējot vairākumā HK “Zemgale/LLU” kapteinis Raimonds Vilkoits, pēc Jāņa Bullīša un Olafa Aploka piespēlēm, samazināja rezultāta atšķirību – 2:5. Diemžēl līdz trešdaļas beigām jelgavnieki nespēja pārņemt spēles iniciatīvu un līdz spēles beigām rezultāts vairs nemainījās. Tomēr HK “Zemgale/LLU” saprata, ka spēlēt ar HK “Kurbads” var un viņu pārspēks nav tāds, kā to klāsta mediji.

Pievienots 29/09/2016