Pārlekt uz galveno saturu

BOVA 20 gadu jubilejā atzinības rakstus saņem LLU mācībspēki

20. un 21. oktobrī Kauņā, Lietuvas Universitātes veselības zinātņu un veterinārmedicīnas akadēmijā (Veterinary Academy, Lithuania University of Health Sciences), norisinājās BOVA 20 gadu jubilejas pasākums, kurā tika akcentēts paveiktais šajā laika periodā un noteikti turpmākās attīstības virzieni.

Baltijas lauksaimniecības, mežkopības un veterinārmedicīnas augstskolu sadarbības tīkls BOVA tika izveidots 1996. gadā, apvienojoties Latvijas Lauksaimniecības universitātei (LLU), Igaunijas Dzīvības zinātņu universitātei, Lietuvas Universitātes veselības zinātņu un veterinārmedicīnas akadēmijai un Aleksandra Stulginska universitātei, ar mērķi sadarboties stratēģisku attīstības virzienu izstrādē un kopīgu maģistrantūras un doktorantūras studiju programmu izveidē. 

“Šobrīd BOVA augstskolu tīkls nodrošina ne tikai profesionālās pilnveides iespējas studentiem, tā ir arī iespēja veidot no jauna un stiprināt esošo sadarbību ar Baltijas valstu augstskolām, sekmējot pieredzes apmaiņu un jaunu ideju rašanos,” BOVA pasākuma atklāšanā uzsvēra Aleksandra Stulginska universitātes rektors Antans Mazilausks (Antanas Mazilauskas). Kopumā BOVA 20 gados īstenoti 149 intensīvie īstermiņa kursi, tajos iesaistīti ap 1500 studentu un 900 mācībspēku.

Pasākumā tika sveikti aktīvākie BOVA dalībnieki, tai skaitā no LLU. Goda rakstu saņēma LLU rektore, profesore Irina Pilvere par starptautiskās sadarbības veicināšanu BOVA tīklā.  Atzinības rakstu ieguva Vides un būvzinātņu fakultātes Zemes pārvaldības un ģeodēzijas katedras vadītāja, profesore Velta Paršova, kura ir organizējusi divus intensīvos BOVA kursus LLU, lasījusi vairākus studiju kursus Igaunijas Dzīvības zinātņu universitātē un Aleksandra Stulginskas universitātē, kā arī veicinājusi starptautisko sadarbību BOVA augstskolu tīklā.

Goda rakstu saņēma Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes dekāne, profesore Andra Zvirbule un Meža fakultātes Mežkopības katedras viesdocents Āris Jansons. Andra Zvirbule ir lasījusi studentiem kursus par loģistikas sistēmām, pārtikas ķēdēm un pārtikas produktu menedžmentu Igaunijas Dzīvības zinātņu universitātē un Aleksandra Stulginska universitātē. Savukārt viesdocents Āris Jansons pēdējo sešu gadu laikā ir organizējis piecus intensīvos BOVA kursus LLU, kā arī pasniedzis studentiem kursus Igaunijas Dzīvības zinātņu universitātē.

Par BOVA darba koordinēšanu atzinību guva arī Starptautiskā sadarbības centra ārējo sakaru koordinatore Daiga Unferihta.

Pasākuma dalībnieki tika iepazīstināti ar jaunākajiem pētījumiem un tendencēm dažādās zinātņu nozarēs, kas kopumā veicina lauku attīstību reģionos. Lai noteiktu turpmākos BOVA attīstības virzienus, tika organizētas darba grupas, kurās diskutēja par augstākās izglītības uzlabošanas iespējām Baltijas un Ziemeļu valstīs, jaunām idejām īstermiņa kursu organizēšanā un par to, kā veicināt studentu un mācībspēku mobilitāti Baltijas un Ziemeļu valstīs. Tiek plānots vairāk veicināt sadarbību ar NOVA tīklu, lai stiprinātu finansiālo un citu resursu kapacitāti, kā arī veidot īstermiņa kursus, kas būs pievilcīgi plašākam interesentu lokam.

Pievienots 21/10/2016