Pārlekt uz galveno saturu

LLU prezentē zinātnieku izstrādnes izstādē "Tech Industry 2016"

Attēla autors: No LLU arhīva

No 1. līdz 3. decembrim Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā LLU tiek pārstāvēta starptautiskajā mašīnbūves, metālapstrādes, automatizācijas, elektronikas, elektrotehnikas, instrumentu un jauno tehnoloģiju izstādē “Tech Industry 2016”.

Izstāde ir gada nozīmīgākais un lielākais rūpnieciskās ražošanas projekts Baltijas reģionā, kurā LLU ZINĀTNES STENDU organizē LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļa (TEPEK) sadarbībā ar Tehnisko fakultāti. LLU stendā aktīvi darbojas  TF studenti, kā arī zinātnieki, kas  sniedz informāciju par jaunākajiem LLU zinātnieku pētījumiem.

Izstādes laikā LLU stendā (U19) apskatāmi LLU  zinātnieku sagatavotie stenda eksponāti. Savukārt lielu interesi  apmeklētāju vidū izraisa Renault Clio, kurš pārbūvēts par elektromobili, kā arī pneimobilis, kurš pagājušajā gadā piedalījās pneimobiļu sacensībās Egerā un pārstāvēja LLU Tehnisko fakultāti. Šogad prezentējot LLU zinātnieku sasniegumus, liels uzsvars tiek likts uz videi draudzīgākiem risinājumiem un alternatīva fosilai degvielai transportlīdzekļos, kā arī rasti risinājumi pelnu utilizācijai piedāvājot veidot  organiskā  mēslojuma granulas.

„Tech Industry 2016” piedalās vairāk nekā 270 uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Vācijas, Polijas, Itālijas, Austrijas, Slovēnijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Turcijas, Taivānas un citām valstīm. Izstādē būs arī Lietuvas, Čehijas, Itālijas, Beļģijas, Baltkrievijas nacionālie kopstendi, kuros var iepazīties ar šo valstu ražotāju piedāvājumu.

Šīs izstādes misija ir veicināt uzņēmumu ražošanas un starptautisko sakaru attīstību, kā arī stimulēt tiešu sadarbību starp Latvijas un ārvalstu uzņēmējiem, atspoguļot industrijas un ar to saistīto nozaru attīstības tendences Baltijā, sekmēt Latvijas uzņēmumu konkurētspēju pasaules tirgū, kā arī veicināt jaunatnes interesi par inženierzinātnēm. Šogad izstādē piedalās vairāk nekā 270 uzņēmumu no Baltijas, Rietumeiropas un Austrumeiropas, Skandināvijas, NVS reģiona un citām valstīm.

Pievienots 02/12/2016