Pārlekt uz galveno saturu

Topošie būvnieki gūst pieredzi stikla konstrukciju uzņēmumā

12. decembrī LLU Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) studiju programmas “Būvniecība” 2. kursa studenti devās interesantā mācību ekskursijā uz stikla konstrukciju ražošanas uzņēmumu SIA UPPE, lai gūtu zināšanas un izpratni par stikla konstrukcijām un to ražošanas procesu.

Uzņēmuma valdes loceklis Aldis Cimermanis ilgus gadus ir strādājis Arhitektūras un būvniecības katedrā kā vieslektors un līdz ar to studiju darbs un nodarbību vadīšana studentiem viņam nav sveša. Ekskursijas laikā studentiem vispirms tika izklāstīti stikla konstrukciju ražošanas teorētiskie aspekti, bet pēc tam studentiem bija iespēja uzlabot praktiskās iemaņas un strādāt ar konstrukciju montāžu. Kā atzina studenti, iespēja uz īsu brīdi strādāt uzņēmuma telpās bija ļoti interesanta un aizraujoša.

Nodarbību laikā uzņēmumā studenti izgatavoja konstrukciju mezglus, kurus tālāk varēs izmantot studiju procesā universitātē.

Arhitektūras un būvniecības katedra pateicas SIA UPPE par sadarbību studentu izglītošanā un atbalstu mācību ekskursijas organizēšanā.

Pievienots 13/12/2016