Pārlekt uz galveno saturu

Piektā uzvara cīņā ar "Prizma"

Attēla autors: No LLU arhīva

2017. gada 7. janvārī, Volvo ledus hallē tika aizvadīta pēdējā Latvijas hokeja Virslīgas regulārā čempionāta spēle starp HK “Prizma” un HK “Zemgale/LLU”. Četrās iepriekšējās spēlēs jelgavnieki izcīnīja uzvaras un arī pēdējā spēlē neatstāja pretiniekam cerības, uzvarot ar rezultātu 2:5 (1:3; 0:2; 1:0).

Pirmās trešdaļas sākums tika aizvadīts jelgavnieku ofensīvas zīmē, kas jau trīsdesmitā sekundē pārvērtās par gūtiem vārtiem. Pēc Rinalda Rosinska piespēles, aiz vārtiem teicami nospēlēja Ēriks Ozollapa un viņam atlika atdot piespēli Jānim Bērziņam, kurš nepiesegts ieraidīja ripu vārtos – 0:1. Pēc gūtiem vārtiem HK “Zemgale/LLU” atslābinājās un pavirši nospēlēja aizsardzībā, kas ļāva HK “Prizma” izlīdzināt spēles rezultātu – 1:1. Zaudētie vārti lika jelgavniekiem sarosīties, lai piepildītu sev doto solījumu nezaudēt pēc sakāves Liepājā. Devītā minūtē pēc Jāņa Bērziņa un Ērika Ozollapas cīņās pie vārtiem, ripa nonāca pie Raivja Kurnigina un neskatoties uz sāpīgu sitienu pa rokām, viņš izvirzīja savu komandu vadībā – 1:2. HK “Zemgale/LLU” turpināja savu ofensīvu līdz trešdaļas beigām, tikai dažas reizes ļaujot rīdziniekiem pietuvoties saviem vārtiem. Bija iespēja izmantot vairākumu, bet šajā elementā izspēles vēl nav sasniegušas līmeni, kad varētu gūt vārtus. Toties vairākumā tika iegūtā pārliecība, kas ļāva septiņpadsmitā minūtē mainīt spēles rezultātu. Uzbrukumā veiksmīgi pieslēdzās aizsargs Didzis Jansons, pēc kura piespēles Niklavs Birovs nogādāja ripu Romānam Ņekļūdovam, kurš netraucēti ieraidīja ripu vārtos – 1:3.

Otrās trešdaļas spēles gaita krasi atšķīrās no pirmās, jo jau pirmajā minūtē HK “Zemgale/LLU” nonāca lielā mazākumā. Visu cieņu puišiem un vārtsargam Reinim Petkum, kuri spēja nosargāt savus vārtus neskatoties uz bīstamām situācijām. HK “Prizma”, izmantojot vairākumā gūto priekšroku spēles kontrolē, turpināja uzbrukt un veidot bīstamas situācijas, neskatoties pat uz noraidījumiem, kurus bagātīgi pelnīja. Astotā minūtē rīdzinieki paši nonāca lielā mazākumā un šoreiz viesi spēja to izmantot savā labā. Pēc Valentīna Feoktistova piespēles ripu vārtos ietrieca Raimonds Upenieks – 1:4. Divas minūtes vēlāk pēc Ērika Ozollapas un Jāņa Bērziņa piespēlēm, uzbrukumā devās aizsargs Rinalds Rosinskis, kurš izmantojot neaizsargāto laukuma malu, pietuvojās vārtiem un ar precīzu metienu tālajā stūrī guva vārtus – 1:5. HK “Zemgale/LLU” pēc gūtiem vārtiem atkal nonāca lielā mazākumā, kas neļāva attīstīt viņiem savus panākumus vārtu gūšanā. Kārtējo reizi vārtos teicami nospēlēja vārtsargs Reinis Petkus un jelgavnieki mazākumu izturēja nezaudējot vārtus. Līdz trešdaļas beigām komandas izrādīja dažādu veidu uzbrukumus uz pretinieku vārtiem, bet rezultātu nevienai no tām izmainīt neizdevās.

Trešā trešdaļā agresīvāk uzbruka HK “Zemgale/LLU” spēlētāji, bet tas turpinājās tikai līdz otrajai minūtei, kad komanda nonāca mazākumā. HK “Prizma” vārtus gūt nespēja, bet tomēr tai izdevās pārņemt spēles vadību un uz ilgāku laiku iespiest viesus viņu aizsardzības zonā. Trīspadsmitā minūtē viņu darbības nesa panākumus, kad viņi izveidojot burzmu vārtu priekšā iegrūda ripu vārtos, panākot rezultātu – 2:5. HK “Zemgale/LLU” pārsvarā atbildēja ar ātriem pretuzbrukumiem, bet nespēja pārspēt rīdzinieku vārtsargu Kuroiwa Yoshihiro, kurš otrā trešdaļā nomainīja Kārli Zakrevski. Tuvojoties spēles noslēgumiem auga arī emocionālā noskaņa uz laukuma, kura beigās izvērtās nelielā dūru cīņā. Neskatoties uz visu nervozitāti HK “Zemgale/LLU” izdevās nosargāt spēles rezultātu un panākt svarīgu uzvaru pēc zaudējuma HK “Liepāja”.

Komentējot spēles gaitu vārtsargs Reinis Petkus atzina, ka pēc tam, kad komanda izvirzījās vadībā, spēlētāji acīmredzot sajutuši uzvaras garšu un atslābinājās. Šis bija iemesls, kāpēc viņam bija tik daudz jāstrādā vārtos, atvairot pretinieku neskaitāmos uzbrukumus. Reinis tomēr atzīst, ka neskatoties uz komandas biedru paviršībām, viņi pašaizliedzīgi cīnījās aizsardzībā, bloķējot pretinieku metienus.

Komandas galvenais treneris Haralds Vasiļjevs atzīmēja, ka komanda pieļāva daudzas kļūdas, kuras spēcīgākas komandas izmantotu savā labā. Tomēr nosodīt uzvarētājus viņš nevar un komanda turpinās aktīvi gatavoties nākošām atbildīgām spēlēm, lai saviem spēkiem tiktu galā ar pretiniekiem.

 

Pievienots 07/01/2017