Pārlekt uz galveno saturu

Noslēgts līgums par projekta realizāciju

Attēla autors: No LLU arhīva

2017.gada 2.martā ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru tika noslēgta vienošanās par Eiropas Savienības fonda projekta "Govju ģenētisko resursu saglabāšana Latvijā pielietojot embriju transferenci un ar to saistītās biotehnoloģijas".

Projekts tiks īstenots 1.1.1.1. pasākuma "Praktiskas ievirzes pētījumi" ietvaros.

Projekta mērķis ir Latvijā audzējamo sarkano piena šķirņu govju ģenētiskās daudzveidības saglabāšana, šo dzīvnieku populācijas pavairošana, LB un LZ šķirnes genofonda saglabāšanas stabilizēšana pielietojot embriju transferenci un ar to saistītās biotehnoloģijas metodes.

Projekta darbības rezultātā tiks izveidots pamats ET un saistīto biotehnoloģiju pielietošanai Latvijā arī turpmāk, un, LLU VMF būs ielikta bāze turpmākajam darbam šajā nozarē, kā arī zinātniskam pētījumu laukam.

Projekta norises rezultātā būs pamats, kas dos iespēju apmācīt jaunus speciālistus šajā nozarē, jo pašlaik šo metožu un manipulāciju pielietošana mācību programmas ietvaros studentiem tiek pasniegta tikai teorētiskā līmenī.

Projekta sekmīga īstenošana realizējama sadarbojoties: Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātei ar SIA "Latvijas Šķirnes dzīvnieku audzētāju savienību". 

Projekta kopējās izmaksas - 336 376,25 EUR, no kuriem ERAF finansējums 311 148,03 EUR, valsts budžeta finansējums un LLU līdfinansējums 25 228.22 EUR.

Projekta realizācijas laiks no  2017.gada 1.aprīļa līdz 2020.gada 31.martam. 

Pievienots 07/03/2017