Pārlekt uz galveno saturu

Mācies ķīniešu valodu un gūsti profesionālo pieredzi Ķīnā

Jau otro gadu LLU studentiem un darbiniekiem ir iespēja pieteikties 6 mēnešu bezmaksas ķīniešu valodas kursiem, ko organizē Latvijas Universitātes Konfūcija institūts. Nodarbības LLU Tehniskās fakultātes telpās vadīs institūta skolotāja no Ķīnas.

Ķīniešu valodas apguve studējošajiem dod iespēju pēc tam pretendēt uz stipendiju mācībām Ķīnā vai dalībai vasaras nometnēs, bet LLU darbiniekiem valodas kursi ir pirmais solis sadarbības attīstīšanā ar Ķīnas augstākās izglītības un zinātnes iestādēm un pieredzes gūšanā savā profesionālajā nozarē.

Kā vieniem, tā otriem valodas kursi ir unikāla iespēja iegūt starpkultūru pieredzi, paplašināt kontaktu loku un veicināt dziļāku izpratni par Ķīnas kultūru un vēsturi.

Valodas kursi plānoti divās grupās - ar ķīniešu valodas priekšzināšanām un bez priekšzināšanām. Nodarbības katrai grupai notiks divas reizes nedēļā, no plkst. 16.30 līdz 18.00, Tehniskajā fakultātē, 3.stāvā, 338. auditorijā.

Pirmā nodarbība notiks 3. oktobrī plkst. 16.30 Tehniskās fakultātes telpās, Čakstes bulv. 5, 3.stāvā, 338. auditorijā.

Pieteikšanās, rakstot e-pastu LLU Valodu centram: valodas@llu.lv. Pieteikumā lūgums norādīt fakultāti, ķīniešu valodas līmeni, vēlamās nedēļas dienas kursu apmeklēšanai.

Papildus informācija par iespēju piedalīties vasaras nometnē Ķīnā pēc kursu apguves.

Pieteikties var studenti vecumā līdz 30 gadiem, kuri mācās ķīniešu valodu. Parasti vasaras nometne tiek organizēta jūlijā. Ilgums - 2 nedēļas. Brauciens ir uz Guangzhou un Pekinu. Nometnes laikā notiek nodarbības (saistītas ar Ķīnas kultūru) un ekskursijas. Dzīvošanu Ķīnā, tai skaitā, ēdināšanu 3x dienā, viesnīcas, ekskursijas un pārlidojums no Guangzhou uz Pekinu sedz Ķīnas puse. Uzņemošās puses Guangzhou ir partneruniversitāte "Dienvdiķīnas Pedagoģiskā universitāte" un Pekinā "Konfūcija institūtu Galvenā pārvalde". Vasaras nometnes dalībniekam pašam ir jāapmaksā biļetes uz/no Ķīnas.

Pievienots 11/09/2017