Pārlekt uz galveno saturu

Latvijas studentu teātra dienās jelgavnieki uzstāsies ar pirmizrādi

17. – 18. martā Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) norisināsies 19. Latvijas Studentu teātra dienas "ZEME", kas pulcēs Latvijas augstskolu teātru un jauniešu teātru studiju dalībniekus, kuriem teātra māksla ir sirdslieta un personīgās attīstības ceļš. Viņu vidū arī – LLU Studentu teātris.

17. martā no plkst. 11 līdz 18 notiks Teātra dienu dalībnieku iestudējumu un izrāžu fragmentu skate, kuru vērtēs teātra profesionāļu žūrija: režisors, skatuves mākslas pedagogs Pēteris Krilovs, teātra zinātnes doktorantūras studente, interneta žurnāla «Satori» ziņu redaktore Anna Andersone un teātra nozares interneta žurnāla Kroders.lv redaktore Kristiāna Tīlika. Kā informē RTU, žūrija ne tikai izvēlēsies veiksmīgākos kolektīvu un aktieru sniegumus, ko apbalvot, bet arī dalīsies ar kolektīviem iespaidos par redzēto, kas ļauj kolektīviem gūt vērtīgu pieredzi no dalības festivālā. Par labāko atzītais kolektīvs saņems ceļojošo balvu «Sudraba āksta cepuri».

LLU studentu teātris piedalīsies ar pirmizrādi “Iedvesmojoties no Pirosmani”.

“Mēs piedalīsimies ar jaunu sastāvu - trīs pirmkursniekiem un vienu maģistrantu. Izrāde “Iedvesmojoties no Pirosmani” ir poētiski teatrāla skatuves skice par mākslinieka dvēseli, kuru vieno saikne ar zemi un ilgām pēc bezgalības. Niko Pirosmani  (1862-1918) bija Eiropā apbrīnots, Gruzijas 19. gs mākslinieks, naivists, autodidakts,” stāsta režisore Astra Kacena.

Skatē piedalīsies arī RTU studentu teātri «Spēle» un «Kamertonis», Latvijas Universitātes teātris, Rēzeknes Tehnoloģiju augstskolas studentu teātris «Ķerra», Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra teātra studija «Apstāties aizliegts», Rīgas Pantomīma un īpašie viesi - Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra režijas kursa studenti.

LLU Studentu teātra izrāde plānota 17. martā plkst. 15.25.

Festivāla norises vieta: RTU Mazajā zālē, Kaļķu ielā 1, Rīgā. Ieeja bez maksas.

Pievienots 15/03/2018