Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! HK "Zemgale/LLU" kļūst par Latvijas vicečempioniem hokejā

Attēla autors: No LLU arhīva

Optibet hokeja līgas fināla izslēgšanas kārtas ceturtā spēle starp “Zemgale/LLU” un “Kurbads” norisinājās 2018. gada 17. martā Jelgavas ledus hallē. Jelgavnieki, izrādot cienīgu pretestību, zaudēja ar rezultātu 0:1 (0:0; 0:1; 0:0). Neskatoties uz sāpīgo zaudējumu, “Zemgale/LLU” pirmo reizi savā vēsturē kļuva par Latvijas vicečempioniem un ir pilni optimisma gūt lielākus panākumus nākošajā sezonā.

Atšķirībā no pēdējām divām spēlēm, “Zemgale/LLU” spēlētāji pārņēma ripas kontroli savās rokās no pirmām cīņas sekundēm. Viesu rindās bija manāms satraukums, jo tādu spiedienu viņi negaidīja. Precīzāk, bija gatavojušies, bet negaidīja, ka tas būs tik masīvs. Neskatoties un acīmredzamu pārākumu un pārsvaru metienos, jelgavniekiem neizdevās ripu ieraidīt pretinieku vārtos, noslēdzot pirmo trešdaļu bez gūtiem vārtiem.

Otrās trešdaļas sākumā “Zemgale/LLU” spēlētāji samazināja savu spiedienu un nekavējoties “Kurbads” atbildēja ar uzbrucēja Gata Gricinska gūtiem vārtiem – 0:1. Jelgavniekiem nekas neatlika, ka kāpināt spēles tempu, bet to trešdaļas gaitā izjauca trīs noraidījumi, kuru laikā puišiem kopā ar vārtsargu Reini Petku nācās aizstāvēt savus vārtus. “Kurbads” spēlētāji nespēja izmantot savus vairākumus, bet arī jelgavnieki pie vārtu guvuma netika.

Trešā trešdaļa pagāja vienā rāvienā, kurā “Zemgale/LLU” spēlētāji mērķtiecīgi gāja uz pretinieku vārtiem, bet “Kurbads” bija spiests būvēt aizsardzības joslas, lai tam patraucētu. Jelgavnieki nemazināja spiedienu līdz pat pašai pēdējai minūtei, kad kļuva skaidrs, ka pretinieks uzvarēs ar vienīgiem gūtiem vārtiem. Jelgavnieki nespēja slēpt asaras, jo bija atdevuši visu savu sirdi spēlei un zaudēt nebija gatavi.

Sērijā “Zemgale/LLU” zaudēja ar rezultātu 0:4, bet jebkurā gadījumā ir ierakstījusi jaunu kluba vēstures lapaspusi, pirmo reizi kļūstot par Latvijas vicečempioniem. Pirms sezonas sākuma nebija neviena eksperta, kurš būtu gatavs likt likmes uz to, ka komanda bez zvaigznēm, spēs nokļūt līdz finālam. Pie tam, pirms izslēgšanas spēļu kārtas, pamatsastāvā palika tikai trīs maiņas, kuras spītējot traumām un nogurumam, spēja nokļūt līdz finālam, lai pierādītu pašiem sev, ka ir spējīgi uz visu. Pēc “Zemgale/LLU” iekļūšanas Latvijas čempionāta finālā, var droši apgalvot, ka hokejs valstī vairs nebūs tāds, kā agrāk, jo būs jārēķinās vēl ar vienu reālu pretendentu uz čempiona titulu. Komandas treneris Valērijs Kuļibaba pēc spēles paziņojis, ka viņam jau ir plāns, kā to paveikt. 

Pievienots 19/03/2018