Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgalle/LLU" uzvar HS "Rīga"

Attēla autors: No LLU arhīva

Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta ietvaros Jelgavas ledus hallē 2019. gada 14. septembrī “Zemgale/LLU” guva uzvaru pret HS “Rīga”  ar rezultātu 4:1 (1:0; 1:0; 2:1). Jelgavnieku rindās ar diviem vārtiem katram atzīmējās Juliāns Misjus un Aleksandrs Novikovs

Spēles intriga bija apslēpta tajā, ka grūti bija prognozēt cik labi būs sagatavota HS “Rīga” komanda, kurai jelgavnieki piekāpās augustā pārbaudes turnīrā “Amber Puck Pro” Liepājā. Interesi arī radīja tas, ka HS “Rīga” sastāvā šosezon spēlē pieci Jelgavas ledus sporta skolas audzēkņi – aizsargi Roberts Andersons, Ričards Kondrovs, Bogdans Hodass; uzbrucēji Kristers Brauns un Klāvs Veinbergs.  Andersons JLSS komandu pameta aizpagājušā sezonā, bet pēdējie četri pārstāvēja talantīgo piecinieku no pagājušā gada “JLSS U17” komandas. Interesanti bija arī redzēt “Zemgale/LLU” sniegumu, jo spēlē nespēlēja divi spēlētāji. Uzbrucējs Vladislavs Adeļsons guva traumu pēc Georgija Pujaca spēka paņēmiena, ka arī uz laukuma neredzējām aizsargu Krišu Grundmani.

Izmantojot brīvdienas, spēli apmeklēja arī daudzas citas Latvijas hokejā pazīstamas personas – aizsargu Rodrigo Laviņu (Mārupe), aizsargu Eduardu Hugo Jansonu (Dinamo Rīga), Herbertu Vasiļjevu (Latvijas U-18 hokeja izlases treneris), Edgaru Bunci (LHF sporta direktors).

Spēle sākās ar kļūdām komandu disciplīnā un sekojošiem noraidījumiem abās komandās. Spēle nevienlīdzīgos sastāvos vairāk padevās “Zemgale/LLU” spēlētājiem, kuri veidoja daudz bīstamu momentu, bet nespēja pārspēt rīdzinieku vārtsarga Rūdolfa Gusta Lazdiņa sargātos vārtus. Arī ledus saimnieku vārtsargam Reinim Petkum bijā jāpasvīst savos vārtos, lai neļautu HS “Rīga” spēlētājiem atklāt spēles rezultātu. Trešdaļas sešpadsmitā minūtē “Zemgale/LLU” nopelnīja trešo noraidījumu, bet aktīvi darbojās pretinieku zonā, kas ļāva uzbrucējam #8 Juliānam Misjusam gūt vārtus mazākumā un atklāt spēles rezultātu – 1:0.

Otrajā trešdaļā spēles iniciatīva piederēja “Zemgale/LLU” spēlētājiem, bet viņus atkal pievīla disciplīna. Kopumā trešdaļā tika nopelnīti trīs noraidījumu, kamēr HS “Rīga” spēlētāji nospēlēja to pilnā sastāvā. Pārsvars gan rīdziniekiem nenesa panākumus, bet uzbrucējs #17 Aleksandrs Novikovs, pēc aizsarga Danil Dolgushkin metiena, vārtu priekšā spēja nostāties tā, ka ripa pēc sitiena pret viņa nūja, rikošetā ielidoja HS “Rīga” vārtos – 2:0.

Trešā trešdaļa turpinājās ar jelgavnieku ofensīvu, kura deva savu rezultātu četrpadsmitajā minūtē. Pēc Danil Dolgushkin un Gata Sprukta piespēlēm, savus otros vārtus spēlē guva uzbrucējs #8 Juliāns Misjus – 3:0. Minūti vēlāk “Zemgale/LLU” nonāca mazākumā, bet trešo reizi spēles gaitā spēja gūt vārtus nepilna piecinieka sastāvā. Pēc Rustama Begova piespēles savus otros vārtus spēlē guva uzbrucējs #17 Aleksandrs Novikovs – 4:0. Sasniegtais spēles rezultāts nedaudz atslābināja jelgavniekus un šajā pašā mazākumā viņi ļāva precīzi uz saviem vārtiem raidīt ripu HS “Rīga” uzbrucējam Robertam Zalānam – 4:1.

Pārliecinoša “Zemgale/LLU” uzvara ļāva komandai pēc divām aizvadītām spēlēm ieņemt otro vietu čempionāta turnīra tabulā, bet Aleksandram Novikovam un Juliānam Misjusam rezultatīvo spēlētāju sarakstā – septīto un devīto vietu attiecīgi.

Nākamo čempionāta spēli “Zemgale/LLU” aizvadīs 18. septembrī Rīgā, kur tiksies ar Latvijas vicečempioniem – HK “Kurbads”, kuri pēc trim spēlēm ieņem pirmo vietu turnīra tabulā. Nākamā spēle arī būs pilna intrigām, jo abas komandas pēdējos gados ļoti sīvi cīnās medaļu izcīņā un katrai no tām ir motivācija gūt uzvaru.

Pievienots 14/09/2019