Pārlekt uz galveno saturu

Latvijas un Ziemeļvalstu eksperti aicina piedalīties seminārā “Biomasa. Enerģētika. Transports”

3. oktobrī plkst. 15.00 LLU Jelgavas pilī  (Lielā iela 2, 182. auditorija) norisināsies seminārs “Biomasa. Enerģētika. Transports”, kurā uzstāsies nozaru eksperti no Latvijas un Ziemeļvalstīm. Tajā aicināti piedalīties studenti, pētnieki, uzņēmēji un sabiedrisko organizāciju pārstāvji, kuru profesionālās intereses saistītas ar enerģētikas un transporta jomām. Seminārs tiek organizēts sadarbībā ar  Ziemeļvalstu Ministru padomes biroju Latvijā pasākuma “Ziemeļvalstu dienas Jelgavā” ietvaros.

Transports un enerģētika ir nozīmīgas nozares, kurās nepieciešams sekmēt ciešāku Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbību un koordināciju, tāpēc seminārā piedalīsies gan pašmāju enerģētikas un transporta jomas eksperti, gan lektori no Ziemeļvalstīm. Turklāt LLU kā vieta, kurā izglītību iegūst enerģētikas un mašīnu inženieri un kurā tiek īstenota pētniecība bioekonomikā, ir nozīmīga diskusijām par biomasas izmantošanas iespējām.

Seminārā uzņēmuma Fortum Latvia izpilddirektors Andris Vanags runās par Latvijas enerģētikas un klimata politikas mērķiem līdz 2030. gadam, bet LLU studiju prorektors Aigars Laizāns skaidros, kādām jābūt Latvijas prioritātēm biomasas plašākai izmantošanai enerģētikas un transporta jomā.

No Ziemeļvalstu enerģētikas pētījumu centra uz Jelgavu būs atbraukusi Tūrila Meistāde (Torill Meistad), lai runātu par reģionālo perspektīvu biomasas izmantošanai enerģētikā un transportā, bet Dānijas Tehniskās universitātes Enerģētikas sistēmu analīzes grupas vadītājs Kenets Karlsons (Kenneth Karlsson) aktualizēs tēmu par politikas izmaiņām transporta sistēmas dekarbonizācijai.

Seminārs norisināsies angļu un latviešu valodās un tiks nodrošināts tulkojums.

Interesentiem lūgums reģistrēties dalībai seminārā, izmantojot saiti https://ej.uz/cv9n

Pēc semināra plkst. 17.00 visi dalībnieki tiks aicināti uz saviesīgām sarunām un Ziemeļvalstu arhitektūras izstāžu “Nordic ID” un “Nordic Block” atklāšanu LLU Aulas foajē.

Pievienots 30/09/2019