Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" piedzīvo zaudējumu pret HK "Kurbads"

Attēla autors: No LLU arhīva

Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta trešā savstarpējā spēlē HK “Zemgale/LLU” nespēj salauzt HK “Kurbads” raksturu un piedzīvo zaudējumu ar rezultātu – 0:6. Rīdzinieku pieredze un meistarība pagaidām vēl nav sasniedzama priekš jauna jelgavnieku sastāva.

Salīdzinot ar iepriekšējo spēli trešdien, HK “Zemgale/LLU” zaudēja vēl vienu uzbrucēju un spēlēja bez Rustama Begova, Juliāna Misjusa un Aleksandra Visocka. Toties sastāvs papildinājās ar jaunu Krievijas leģionāru Danilu Kuļikovu (Daniil Kulikovu). “Kurbads” uzbrukuma līnija pastiprinājās ar uzbrucēju Jāni Spruktu, bet izpalika bez Kirila Tambijeva.

Pirmā trešdaļa tika aizvadīta gana aizraujoši, jo “Zemgale/LLU” bija neliels pārsvars ripas kontrolē un varēja vērot daudzus jelgavnieku uzbrukumus. Diemžēl daudzi metieni gājuši garām rīdzinieku vārtiem, neļaujot atklāt spēles rezultātu. Savukārt “Kurbads” spēlētāji spēja izmantot savu pieredzi un šķietami nebīstamas situācijas pārvērst par vārtu guvumiem. Devītā minūtē vārtus guva Mārtiņš Cipulis, bet četrpadsmitajā – Mārcis Zembergs, noslēdzot pirmo trešdaļu par labu rīdziniekiem – 2:0.

Otrās trešdaļas sākumā “Zemgale/LLU” spēlētāji centās būt piesardzīgi, lai nepielaistu kļūdas, bet piesardzība nospēlēja liktenīgu lomu. Pirmajās divās minūtēs jelgavnieki nopelna divus noraidījumus, kurus “Kurabads” spēlētāji izmantoja savā labā. Sākumā vārtus guva Ričards Birziņš, bet otro reizi izcēlās Aleksandrs Galkins – 4:0. “Zemgale/LLU” nomainīja vārtsargu Rihardu Cimermani pret Artūru Kristu Krūklīti, bet tas pietiekami neuzpurināja komandu un trešdaļas trīspadsmitā minūtē “Kurbads” uzbrucējs Mārcis Zembergs panāca jau rezultātu – 5:0.

Trešā trešdaļā “Zemgale/LLU” spēlētāji nedaudz atguvās, jo mājinieki vairs īpaši necentās uzbrukt, jo viņus rezultāts jau bija apmierinājis. Jelgavniekiem, salīdzinot ar otro trešdaļu, izdevās izdarīt vairāk metienu uz vārtiem, bet tie savu mērķi nesasniedza. Trešdaļas vidu “Zemgale/LLU” nopelnīja trešo noraidījumu spēles gaita un to rīdzinieku labā izmantoja Lauris Rancevs, pieliekot treknu punktu spēles rezultātam – 6:0. 

Pievienots 26/10/2019