Pārlekt uz galveno saturu

Patriotisma mēnesī notiks tradicionālais stafetes skrējiens "Lāpa 2019"

Attēla autors: No LLU arhīva

12. novembra vakarā plkst 18.30 Jelgavas pils pagalmā jau 48. reizi norisināsies stafete "Lāpa”, kas ik gadu notiek patriotisma mēnesī - novembrī. Šo vēsturisko tradīciju aizsāka 1971. gada 17. novembrī Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) mācībspēks Edvīns Feldmanis un mūsdienās turpina LLU Sporta centrs ar veiklākajiem, ātrākajiem un sportiskākajiem studentiem. 

Stafetes skrējiena mērķis ir godināt universitātes un Latvijas patriotiskos cilvēkus.

Skrējiena distance sākas un noslēdzas Jelgavas pils pagalma vidū, kur tiek veidots aplis ap Jelgavas pils Rietumu spārnu. Stafetes skrējienā katrs dalībnieks, turot rokā ieslēgtu gaismas lukturīti, veic vienu apli, ievērojot ar lentēm un konusiem iezīmēto distanci. Skrējēju starta secība: vīrietis – sieviete – vīrietis – sieviete – vīrietis. Iezīmētajā stafetes maiņas koridorā, nākamajam dalībniekam jānodod "stafetes lukturītis". Jāatzīmē, ka komandām jāstartē vienādu krāsu krekliņos.

Pagājušajā gadā uzvaru stafetes skrējienā piekto reizi pēc kārtas izcīnīja Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) komanda, savukārt otrajā vietā ierindojās Lauksaimniecības fakultāte (LF), bet godpilno trešo vietu izcīnīja Tehniskās fakultāte (TF) piecinieks. Bet vai sesto gadu pēc kārtas uzvaras laurus plūks VBF komanda, to līdzjutēji un visi interesenti varēs uzzināt otrdienas vakarā.

Stafetes nolikums pieejams Mans LLU.

Pievienots 01/11/2019