Pārlekt uz galveno saturu

LLU triumfē 30. Latvijas Universiādes sacensībās spiešanā guļus

Attēla autors: No LLU arhīva

2. novembrī Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā (LSPA) ar 11 augstskolu piedalīšanos noslēdzās 30. Latvijas Universiādes sacensības spiešanā guļus. Šogad Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) studenti  uzrādīja izcilus rezultātus, kas ļāva plūkt uzvaras laurus augstskolu kopvērtējumā.

Kopumā startēja 65 dalībnieki, 26 sieviešu ieskaitē un 39 vīriešu. Komandu vērtējumā LLU studentes izcīnīja trešo vietu, bet studenti vīriešu konkurencē palika soli aiz pirmās vietas un ierindojās otrajā vietā. Spēcīgais un stabilais sniegums LLU pārstāvjiem palīdzēja jauktajā komandu vērtējumā izcīnīt pirmo vietu starp 11 augstskolām. LLU aiz sevis otrajā vietā atstāja Nacionālo Aizsardzības akadēmiju un trešajā vietā Rīgas Stradiņa universitāti, tādējādi spēcīgākās Latvijas augstskolas gods šogad aizceļoja uz Jelgavu.

Zelta medaļas individuālajās ieskaitēs izcīnīja Dagmāra Arkliņa, Dāvis Grīns un Edgars Jurkāns. Jāpiemin, ka Edgars Jurkāns ar savu izcilo sniegumu nodrošināja sev uzvaru absolūti labāko vērtējumā vīru grupā, un viņš vēl laboja Latvijas studentu rekordu par 12,5 kilogramiem. Savukārt sudraba medaļas ieguva Kristaps Vētra, bet bronzas medaļas Līga Lauma Pļavniece, Marija Medvedeva un Kalvis Daukste.

Atzīstamu sniegumu tāpat uzrādīja Terēze Kamerade, Madars Megnis, Emīls Ābelīte, Sandis Šenkevics.

LLU Sporta centrs vēlētos pateikties izlases trenerim Mārim Markevicam par sportistu sagatavošanu un organizēšanu sacensībām.

Pievienots 11/11/2019