Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" piedzīvo zaudējumu pret HK "Olimp"

Attēla autors: No LLU arhīva

Neskatoties uz to, ka “Zemgale/LLU” praktiski pilnībā atguva savu pamatsastāvu, kārtēja Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē piedzīvoja zaudējumu pret HK “Olimp” ar rezultātu 1:3 (0:3; 0:0; 1:0). Vienīgos vārtos guva Krievijas uzbrucējs Jegors Kurbatovs (Egor Kurbatov). Komandas sastāvā atgriezies uzbrucējs Artūrs Homjakovs, bet aizsardzības līniju pastiprināja Rolands Punculis.

Pirmo trešdaļas minūti aktīvāki uz laukuma bija jelgavnieki, bet jau nākošajā ripas kontrole pārgāja HK “Olimp” spēlētāju rokās. Ledus laukuma saimnieki spēja nostāties “Zemgale/LLU” aizsardzības zonā un no distances apmētāt Reiņa Petkus sargātos vārtus. Jelgavnieki spēja nosargāt savus vārtus līdz trešdaļas vidum, izturot arī vienu mazākumu. Toties otrā trešdaļas daļā ielaida savos vārtos trīs ripas, ļaujot HK “Olimp” spēlētājiem brīvi darboties vārtu priekšā. Vārtus rīdzinieku labā guva Reinis Mārtiņš Lejnieks, Sandis Mežaraups un Vjačeslavs Trukhno (Vyacheslav Trukhno).

Otrajā trešdaļā HK “Olimp” turpināja kontrolēt spēles gaitu, bet jelgavnieki ļoti daudz ripu zaudēja cīņās pie bortiem ledus saimnieku aizsardzības zonā. “Zemgale/LLU” bija vismaz divas iespējas ieraidīt ripu vārtos, bet precīzi savos vārtos nospēlēja “Olimp” vārtsargs Ervīns Muštukovs. Ledus saimniekiem divas reizes izdevās izspēlēt kombinācijas līdz tukšiem vārtiem, bet ripu vārtos viņi nespēja ieraidīt.

Trešajā trešdaļā aktīvāki bija “Zemgale/LLU” hokejisti un jau otrajā minūtē pēc Ričarda Bernharda un Aleksandra Kovirina (Alexander Kovyrin) piespēlēm, ripu vārtos ieraidīja Jegors Kurbatovs (Egor Kurbatov) – 3:1. “Olim” spēlētāji jūtot, ka zaudē iniciatīvu sāka pelnīt noraidījumus un iesaistīties karstās diskusijās ar tiesnešiem, tādā veidā radot daudzas pauzes spēlē un salaužot tās ritmu. Jelgavnieki mēģināja uzspiest savu spēles tempu un divas reizes radīja ļoti bīstamas vārtu gūšanas momentus, kurus fantastiski atvairīja pretinieku vārtsargs. Pēc pēdējās no šādam epizodēm traumu guva “Olimp” vārtsargs un viņu nomainīja Antrons Naumovs. Līdz trešdaļas beigām iniciatīva piederēja “Zemgale/LLU” hokejistiem, bet rīdzinieki pašaizliedzīgā cīņa aizsardzībā, neļāva jelgavniekiem vairs gūt nevienus vārtus.

Nākamo spēli “Zemgale/LLU” aizvadīs sestdien 22. decembrī, izbraukumā tiekoties ar HK “Prizma/IHS” hokejistiem, kuri iepriekšējā tikšanās reizē spēja pārspēt jelgavniekus. Jauna spēle solās būt karstasinīgi, jo “Zemgale/LLU” nevēlas piedzīvot vēl vienu zaudējumu pret HK “Prizma/IHS”.

Pievienots 18/12/2019