Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" pārlienoši uzvar HK "Prizma/IHS"

Attēla autors: No LLU arhīva

Pēdējā 2019. gada Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē HK "Prizma/IHS" ar novājinātu sastāvu piekāpās HK "Zemgale/LLU”"ar rezultātu 1:7 (1:2; 0:1; 0:4). Jelgavnieku uzbrucējs Gatis Sprukts guva četrus rezultativitātes punktus (2+2), bet komandas veterāns Raivis Kurnigins guva savas karjeras simtos vārtus Latvijas čempionātu regulārās spēlēs.

Pirmā trešdaļa sākās ar nosacītu HK "Zemgale/LLU" pārsvaru, bet arī ledus saimnieki spēja izveidot vairākus bīstamus momentu pie Riharda Cimermaņa sargātiem vārtiem. Trešdaļas desmitā minūtē HK "Zemgale/LLU" rezultatīvākais uzbrucējs Gatis Sprukts izmantoja vairākumu un atklāja spēles rezultātu – 0:1. Prieki bija īsi, jo jau pēc trim minūtēm HK "Prizma/IHS" uzbrucēja Nika Sanda Voiceščuka tālmetiens atrada ceļu uz viesu vārtiem – 1:1. Trešdaļas izskaņā rīdzinieki atkārtoti nonāca mazākumā un uzbrucējs Gatis Sprukts otro reizi izvirzīja savu komandu vadībā – 1:2.

Otrā trešdaļa raksturojās ar lielu daudzumu noraidījumu, ka arī dūru cīņu starp HK "Zemgale/LLU" aizsargu Alekseju Popovu un bijušo Jelgavas kluba uzbrucēju Ēriku Ozollapu. Spēle sanāca saraustīta un ar daudzām pauzēm, kas neveicināja īpašu rezultativitāti. Trešdaļas izskaņā Gatis Sprukts, spēlējot mazākumā, pretinieka aizsardzības zonā izcīnīja ripu aiz vārtiem un pēc precīzas piespēles, Krievijas leģionārs Aleksandrs Pavļenko (Alexander Pavlenko) ieraidīja to Kazahstānas izcelsmes vārtsarga Ņikita Ustinoviča (Nikita Ustinovich) sargātos vārtos – 1:3.

Trešajā trešdaļā HK "Prizma/IHS" spēlētāju spēki izsīka un uz laukuma valdīja Jelgavas hokejs ar četriem gūtiem vāriem. Komandas veterāns, uzbrucējs Raivis Kurnigins guva savas karjeras simtos vārtus Latvijas čempionātu regulārās spēlēs – 1:4. Līdz trešdaļas beigām pretinieka vārtos ripu ieraidīja aizsargs Aleksejs Popovs un uzbrucējs Valentīns Feoktistovs. Pie pirmajiem sezonas vārtiem komandas sastāvā guva arī jaunpienācējs Artūrs Homjakovs. HK "Zemgale/LLU" pēdējo 2019. gada spēli noslēdza ar pārliecinoši uzvaru 1:7, saglabājot turnīra tabulā piekto vietu.

 

Pievienots 21/12/2019