Pārlekt uz galveno saturu

Ēnu dienā piedāvājam "ēnot" LLU darbiniekus

Attēla autors: No LLU arhīva

12. februārī Latvijas skolēni aicināti piedalīties biznesa izglītības biedrības Junior Achievement Latvia (JA Latvia) organizētajā Ēnu dienā, kā laikā "ēna" var pieteikties "ēnot" dažādu profesiju pārstāvjus, tostarp arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) darbiniekus, un piedalīties viņu ikdienas gaitās un darba procesā. Šī gada Ēnu dienas tēma – perspektīvās profesijas, kuras nākotnē saskaņā ar šī brīža darba tirgus prognozēm būs pieprasītākas nekā tajās pieejamo speciālistu skaits. Pieteikšanās ēnošanai notiek JA Latvia mājaslapā.

Līdz 7. februārim skolēni aicināti pieteikties "ēnot" LLU profesorus, docentus un citus universitātes darbiniekus vairākās LLU fakultātēs: Vides un būvzinātņu, Ekonomikas un sabiedrības attīstības, Lauksaimniecības un Meža fakultātēs.

Detalizēti ar Ēnu dienā piedāvātajām vakancēm lūgums iepazīties JA Latvia mājaslapā.

Ēnu diena ir visā pasaulē populārs skolēnu karjeras izglītības pasākums un atzīta organizācijas Junior Achievement programma 1.-12. klašu skolēniem. Ēnu dienas laikā skolēni atrod un apmeklē kādu darbavietu, un vismaz četras stundas vēro interesējošās profesijas pārstāvja darbu un pienākumus. Pasākuma mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Darba devējiem savukārt tā ir laba iespēja veidot sava uzņēmuma atpazīstamību un piesaistīt nākamos kolēģus. 

Jāatzīmē, ka pagājušajā gadā Ēnu dienā piedalījās 1545 ēnu devēji, kuri piedāvāja kopumā 8664 vakances. Uz piedāvātajām vakancēm pretendēja 34 000 reģistrētu ēnotāju.

 

Pievienots 27/01/2020