Pārlekt uz galveno saturu

HK "Dinaburga" piekāpjas HK "Zemgale/LLU"

Attēla autors: No LLU arhīva

Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē Daugavpils HK “Dinaburga” savās mājās piekāpās “Zemgale/LLU” ar rezultātu 2:5 (0:1; 1:3; 1:1). Dūru cīņu pārpilnā cīņā jelgavnieki izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas un droši turpina soļot izslēgšanas spēļu virzienā.

Spēle sākās ļoti lēnā tempā, kas bija ļoti neparocīgi “Zemgale/LLU” hokejistiem, kuriem ar grūtībām izdevās iekļūt daugavpiliešu aizsardzības zonā. “Dinaburga” spēlētāji neļāva jelgavniekiem mest ripu uz vārtsarga Jani Rauhala sargātiem vārtiem un tā uz ilgāku laiku ļaujot saviem vārtiem palikt neskartiem. Līdz trešdaļas vidum “Zemgale/LLU” divas reizes spēlēja mazākumā, bet abos gadījumos spēja izveidot bīstamas situācijas, kuras nespēja radīt spēlējot pilnā sastāvā. Trīspadsmitajā trešdaļās minūtē jelgavnieku leģionāri sarīkoja lielisku izspēli pretinieku zonā, kuru ar vārtu guvumu noslēdza uzbrucējs Aleksandrs Pavļenko (Alexander Pavlenko) – 0:1.

Otrajā trešdaļā “Zemgale/LLU” spēja pamainīt savu spēles stilu, kas nekavējoties noveda pie vārtu guvumiem. Trešajā trešdaļas minūtē vairākumu realizēja Juliāns Misjus, bet pēc minūtes trešos vārtus guva uzbrucējs Jegors Kurbatovs (Yegor Kurbatov) – 0:3. Pēc ātri zaudētiem vārtiem “Dinaburga” spēlētāji pārgāja uz asumiem, izraisot vairākas dūru cīņas un tāda veidā laužot spēles tempu. Tomēr tas neatturēja “Zemgale/LLU” uzbrucēju Artūru Homjakovu no ceturto vārtu guvuma divas minūtes līdz trešdaļas beigām – 0:4. Jelgavnieku pārsvars atslābināja spēlētājus un daugavpiliešu leģionārs Kirils Jelgains (Kirill Elagin) desmit sekundes līdz trešdaļas beigām atguva vienus vārtus – 1:4.

Trešajā trešdaļā “Dinaburga” spēlētāji vēlreiz spēja pārsteigt viesus, mainot spēles taktiku. Ledus saimnieki kāpināja savu spēles tempu un vairākas reizes bīstami apdraudēja vārtsarga Reiņa Petkus sargātos vārtus. Otros vārtus viņi spēja gūt jau trešdaļas otrajā minūtē, kad Ralfs Jevdokimovs no zilās līnijas ieraidīja ripu starp vārtsarga kājsargiem – 2:4. Tomēr “Dinaburga” disciplīnas trūkums nospēlēja pret viņiem, jo septītā minūtē “Zemgale/LLU” uzbrucējs Gatis Sprukts realizēja vairākumu – 2:5. Spēles noslēdzošā daļa bija pilna ar rupjībām un noraidījumiem, bet vārtus vairs neviens neguva.

Trešdien, 4. martā, “Zemgale/LLU” dosies izbraukuma spēlē pret HK “Mogo”, kuri šobrīd ir iespējamākie konkurenti pirmajā izslēgšana spēļu kārtā. Šosezon komandas aizvadījušas četras savstarpējās spēles, kurās katra no komandām guva divas uzvaras un piedzīvojas divus zaudējumus. “Mogo” cer izcīnīt uzvaru, kas teorētiski viņiem var ļaut pakāpties uz trešo vietu un izvairīties no cīņas ar jelgavniekiem. “Zemgale/LLU” gan brauc tikai pēc uzvaras, jo tāds ir komandas uzdevums

Pievienots 03/03/2020