Pārlekt uz galveno saturu

Valsts ārkārtas situācijā LLU organizē attālinātu studiju procesu visās programmās

Saistībā ar COVID-19 vīrusa globālo izplatību un Latvijas valdības izsludināto ārkārtas stāvokli no 13. marta līdz 14. aprīlim LLU pārtrauc klātienes lekciju un nodarbību īstenošanu un paredz studiju procesu studējošiem organizēt attālināti, izmantojot e-studiju vidi.  Plānots arī praktiskās nodarbības iespēju robežās organizēt e-studiju vidē, bet laboratorijas darbus pārcelt uz vēlāku studiju posmu. Tāpat atcelti vai pārcelti visi LLU organizētie publiskie pasākumi.

Universitātes darbību turpmākā mēneša laikā nosaka Ministru kabineta lēmums un tam atbilstošais  LLU rektora rīkojums “Par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Latvijas Lauksaimniecības universitātē saistībā ar COVID-19 vīrusa izplatību”.

Ārkārtas situācijas apstākļos LLU ir svarīgi nodrošināt sociālo distancēšanos, kas mazinātu COVID-19 izplatību Latvijā, tādēļ netiek atbalstītas klātienes pulcēšanās un lūgums to aizstāt ar elektronisku saziņu. Tiek atcelti arī visi komandējumi un darba braucieni ārpus Latvijas teritorijas. Turklāt universitātes vadība aicina studējošos un darbiniekus būt atbildīgiem, rūpēties un vērot savu veselības stāvokli, nedoties personīgos braucienos ārpus valsts, kā arī ievērot Veselības ministrijas noteiktos profilakses pasākumus Latvijas iedzīvotājiem un sekot līdzi aktuālajai informācijai.

Svarīgi atzīmēt, ka universitātes darbība netiek apturēta, jo LLU arī ārkārtas apstākļos ir svarīgi saglabāt studiju kvalitāti un nodrošināt studējošajiem pilnvērtīgu izglītības ieguvi.

Par visām turpmākajām izmaiņām LLU studējošie un darbinieki tiks informēti universitātes iekšējās komunikācijas tīklā Mans LLU (piekļuve ar LAIS lietotājvārdu un paroli).

Pievienots 12/03/2020