Pārlekt uz galveno saturu

Pirmo reizi tiešsaistē aizvadīta Viesmīlības vasaras skola

Attēla autors: No LLU arhīva

LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultāte (PTF) jau vairākus gadus organizē Viesmīlības vasaras skolu, lai iepazīstinātu jauniešus ar viesmīlības nozari un izzinātu tās lielākos noslēpumus. Lai arī šogad pasākums notika attālinātā veidā, LLU e-studiju platformā ar savām zināšanām un prasmēm dalījās fakultātes profesionālā bakalaura studiju programmas "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība" īstenošanā iesaistītie mācībspēki un studenti.

Dalībnieki četru dienu laikā, no 8. līdz 12. jūnijam, aktīvi iepazina ēdināšanas un viesu izmitināšanas pakalpojuma būtību, guva atziņas viesmīlības etiķetes jautājumos, ieteikumus galda klāšanas un viesu apkalpošanas organizācijā, noskaidroja veselīga uztura pamatprincipus un noslēgumā veica Jelgavas kā Latvijas studentu galvaspilsētas izpēti. Tāpat jaunieši piedalījās četru studentu prezentācijās par dažādām tēmām – Street Food, vegāniskais uzturs, multisensorika viesmīlībā, psihoemocionālā darba vide un pārtikas atkritumu apsaimniekošana restorānos.

Lai arī pasākums notika tiešsaistē, dalībnieki individuāli varēja līdzdarboties kulinārās mākslas nodarbībās, kā arī doties virtuālās ekskursijās uz dažādiem viesmīlības uzņēmumiem gan Latvijā, gan ārzemēs. 

"Šī nedēļa skolas mācībspēkiem bija darbīga, jo īsā laikā bija jāspēj detalizēti un saprotoši izklāstīt tēmas, kas studentiem tiek stāstīts ilgākā laika posmā. Turklāt arī pasākuma laikā ne tikai dalībniekiem, bet arī organizatoriem bija  iespēju uzzināt citu kolēģu pieredzi gan tematiski, gan pedagoģiski, īstenojot tiešsaistes nodarbības. Savukārt lielu paldies par atbalstu un ilggadējo sadarbību vēlos teikt arī ģimenes kafejnīcas "Kairi" personālam", tā Viesmīlības vasaras skolas kuratore Gita Krūmiņa – Zemture.

Noslēdzoties pasākumam, dalībnieki pozitīvi novērtējuši iespēju piedalīties Viesmīlības vasaras skolas aktivitātēs tiešsaistē, stāstot, ka viesmīlības nozare ir daudz plašāka kā sākotnēji licies un, pateicoties iedvesmojošiem cilvēkiem, ir vēlme būt daļai no viņiem. Tāpat jaunieši ir pārliecināti, ka jāturpina darboties un pilnveidoties nozarē, jo tikai tā būs iespēja sasniegt arvien augstākus mērķus. 

Pievienots 13/06/2020