Pārlekt uz galveno saturu

LLU noslēdz sadarbības līgumu par Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas izvietošanu Jelgavas pilī

Attēla autors: No LLU arhīva

3. septembrī Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) rektore Irina Pilvere parakstīja sadarbības līgumu ar Jelgavas pilsētas domi par Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas (JVT) izvietošanu Jelgavas pils telpās uz skolas ēkas rekonstrukcijas laiku.

LLU rektore Irina Pilvere uzsver: "Ir prieks, ka Jelgavas pils ir piepildīta ar skolas audzēkņiem. Pateicoties šādai sadarbībai, mēs varam laikus iepazīstināt skolēnus arī ar mūsu akadēmisko vidi, kā arī īstenot universitātes saukli "Ar saknēm Jelgavā – nākotni visā pasaulē"".

Balstoties uz noslēgto līgumu, Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas 5. līdz 12. klašu skolēni Jelgavas pilī pavadīs 2020./2021. un 2021./2022. mācību gadus. Līguma parakstīšanā piedalījās Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektore Irina Pilvere, Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas direktore Velentīna Maido un Jelgavas izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza.

"Jelgavas pilsēta ir pateicīga savai universitātei par šo sadarbību, kas veidojusies vairāku gadu garumā. Tad, kad mēs ieguldām zinātnē un izglītības sistēmā, tad ir patiess prieks, ka LLU ir pretimnākoša telpu izmantošanā mācību procesa. Kā jau mēs esam dzirdējuši no skolēniem un skolotājiem, tad tas ir liels lepnums mācīties Jelgavas pilī. Paldies par šo sadarbību un veiksmi mums visiem kopā," akcentēja Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.

Turklāt Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas direktore Valentīna Maido ir pārliecināta, ka turpmākā sadarbība būs ļoti veiksmīga un viss kolektīvs ir gatavs iesaistīties. Taču noslēgumā Jelgavas izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza akcentēja galvenos mērķus: "Atbalstīt izglītību visās pakāpēs, sākot ar pirmsskolas, beidzot ar universitātes līmeni. Lai potenciāls, kāds ir mūsu pasniedzējiem – prasmes, kompetences un zināšanas – būtu vērsts uz paaudzi, kura šobrīd aug".

Pievienots 03/09/2020