Pārlekt uz galveno saturu

1. oktobrī Azemitologs sveiks LLU fakultāšu pirmkursniekus

Attēla autors: No LLU arhīva

Ceturtdien, 1. oktobrī, plkst. 14.00 Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Jelgavas pils pagalmā norisināsies tradicionālie un senākie universitātes svētki – Azemitologs. Jelgavas pils pagalmā pulcēsies visu astoņu fakultāšu pirmkursnieki, lai atrādītu teatralizētu uzdevumu – priekšnesumu, kas studentiskā garā apliecinās piederību LLU lielajai saimei. 

Azemitologa svētki apliecina piederību, mīlestību un uzticību vietai, cilvēkiem un tradīcijām – kopā radītām, veidotām un koptām. Tālajā 1968. gada rudenī toreizējos pirmkursniekus pirmo reizi uzrunāja viņa ekselence, mūsu augstskolas patrons – Azemitologs. Kopš tā laika ik gadus LLU visu specialitāšu simbols – zinību vīrs Azemitologs - sveic mūsu universitātes 1. kursa studentus, ieskaitot tos lielajā studentu saimē. Tie ir svētki studentijai, vienotībai, gudrībai, asprātībai un jautrībai. Azemitologa svētki ir mūsu Alma Mater piederības, patriotisma, draudzības, lepnuma un prieka svētki.

Pasākums sāksies ar pirmkursnieku ienākšanu Jelgavas pils pagalmā, bet pēc tam sekos Azemitologa ierašanās, pirmkursnieku uzrunāšana un sāksies svētki – pirmkursnieku sagatavotie priekšnesumi ar moto "Brīvība izpaužas spējā rīkoties vislabākajā veidā". Fakultāšu uzstāšanās secība svētku laikā – Vides un būvzinātņu fakultāte, Lauksaimniecības fakultāteTehniskā fakultāte, Informācijas tehnoloģiju fakultātePārtikas tehnoloģijas fakultāte, Veterinārmedicīnas fakultāte, Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte un Meža fakultāte.

Visus priekšnesumus vērtēs žūrija, kura noteiks Azemitologa Lielās balvas un Mazās balvas ieguvējus, tāpat savai izvēlētajai fakultātei balvas pasniegs arī Studentu korporācijas un LLU Studējošo pašpārvalde.

Savukārt pasākuma izskaņā tiks apbalvoti arī LLU Sporta centra rīkotā pirmkursnieku turnīra kopvērtējuma uzvarētāji, kas norisinās septembra mēnesī.

Pasākuma nolikums pieejams Mans LLU.

Afiša

 

Pievienots 27/09/2020