Pārlekt uz galveno saturu

Izgaismo LLU Akadēmisko ceļu

18. novembrī ikviens LLU saimei piederīgais – students, darbinieks, absolvents un sadarbības partneris – aicināts atzīmēt Latvijas Republikas dibināšanas 102. gadskārtu un piedalīties akcijā “Izgaismo LLU Akadēmisko ceļu”, iededzot sveces uz vēsturiskā bruģētā ceļa pie Jelgavas pils, kas ved no Lielās ielas uz pils Dienvidu puses ieeju.

Tā kā šogad mums nebūs iespēja vienam otru satikt Svētku koncertā, stafetē “Lāpa” un Lāčplēša dienas Lāpu gājienā, kas ierasti bija svarīgākie novembra pasākumi universitātē, LLU Akadēmiskā ceļa izgaismošana, kurā katrs varēs pielikt klāt savu atnesto sveci, būs mūsu iespēja vienam otru “satikt” caur sveces gaismu un svinēt Latvijas dzimšanas dienu kopā.

LLU Akadēmiskais ceļš ir vēsturiskais ceļš, kas ved no Lielās ielas uz Jelgavas pili un ko mūsdienās izmanto tikai gājēji. Kopš 2012. gada tajā katru septembri īpašu piemiņas plāksni gulda pirmkursnieki, tā simbolizējot studiju sākumu, apņemšanos labi mācīties, augstu turēt savas augstskolas godu un kļūstot par vietu, kurā satikties pēc studiju beigšanas.

Šī gada 18. novembrī Akadēmiskais ceļš būs vieta, kur satikties mums visiem. Svecīšu aizdedzināšana plānota no plkst. 16.30, taču to papildināt ar jaunām sveču liesmiņām varēs visa vakara garumā.

Lūdzam akcijas laikā ievērot visus ugunsdrošības un epidemioloģiskās drošības pasākumus un rūpēties vienam par otru.

Pievienots 09/11/2020