Pārlekt uz galveno saturu

LLU saņem piemiņas medaļu no Polijas vēstniecības

1921. gada 27. janvārī Polija oficiāli atzina Latvijas neatkarību. Atzīmējot šī īpašā notikuma 100. gadskārtu, Polijas Republikas vēstniecība Rīgā nosūtījusi LLU piemiņas medaļu un vēstuli, kurā min vēsturiski nozīmīgus notikumus, kas vienojuši abas valstis.

Polijas vēstniece Latvijā Monika Mihališina (Monika Michaliszyn) universitātei nosūtītajā vēstulē raksta: “Patiesi ticu, ka šī ievērojamā gadskārta veicinās draudzības saišu nostiprināšanu starp mūsu valstīm un sabiedrībām un izcels mūsu pieķeršanos fundamentālajām pamatvērtībām – mieram, brīvībai, neatkarībai, demokrātijai, cieņai pret likumu, kā arī savstarpējai uzticībai un starptautiskajai solidaritātei.”

LLU rektore Irina Pilvere izsaka pateicību par īpašo dāvanu un atklāj, ka universitātei ir ļoti ciešas saites ar poļu kolēģiem studiju un zinātnes jomās, līdz ar to aizsāktās sadarbības turpināsies un vēl vairāk tuvinās abas valstis.

Polijas Republikas vēstniecības piemiņas medaļa tiks nodota glabāšanā LLU muzejam, kur to varēs apskatīt ikviens universitātes saimes pārstāvis un Jelgavas pils viesis.

Pievienots 02/02/2021