Pārlekt uz galveno saturu

LLU studenti un mācībspēki divreiz "apceļo" zemeslodi

Attēla autors: No LLU arhīva

No 2. novembra līdz 1. februārim LLU Sporta centrs organizēja attālinātas sacensības "LLU kustēšanās izaicinājums", aicinot tajās piedalīties gan LLU mācībspēkus, gan studentus. Sacensību laikā studenti un mācībspēki tika mudināti iesaistīties fiziskās aktivitātēs svaigā gaisā, "krājot" kilometrus savai fakultātei vai administratīvajam centram. Kopumā piedalījās 1038 dalībnieki, kuri kopā veica 80 378 kilometrus, turklāt aktīvākā izrādījās Lauksaimniecības fakultāte (LF).

Trīs mēnešu garumā, izmantojot dažādas soļu skaitīšanas, skriešanas aplikācijas un ierīces, studenti un darbinieki iesūtīja sava veikumu ekrānuzņēmumu (screenshots) veidā no āra treniņa. Kopumā 1038 dalībnieki spēja "apceļot" divas reizes apkārt zemeslodei (zemeslodes ekvatoriālais apkārtmērs – 40 075,02 kilometri), veicot 80 378 kilometrus. 

Lielāko ieguldījumu deva Lauksaimniecības fakultātes 117 studenti un mācībspēki, kuri sakrāja 13 928 kilometrus, savukārt otrajā vietā ierindojās Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte, kuru pārstāvēja 117 fakultātes dalībnieki, veicot 12 435 kilometrus, taču godpilno trešo vietu izcīnīja Tehniskās fakultātes 118 aktīvisti, kuri nosoļoja un noskrēja 12 170 kilometrus. 

Soli no goda pjedestāla ceturtajā vietā palika Vides un būvzinātņu fakultāte ar iekrātiem 9859 kilometriem, kamēr piektajā vietā ierindojās Meža fakultāte ar 8808 kilometriem. Sestajā vietā palika sacensību ilgā starprezultātu līdere Veterinārmedicīnas fakultāte, kuras pārstāvētie 151 studenti veica 7606 kilometrus. Septītajā vietā Informācijas un tehnoloģiju fakultātes sportisti ar 7340 kilometriem, astotajā vietā Pārtikas tehnoloģijas fakultātes studenti un mācībspēki ar 7001 kilometriem, savukārt devītajā vietā LLU administrācijas un Valodu centra pārstāvji ar 1231 kilometriem, bet sacensību tabulu noslēdza Saimnieciskais dienests.

LLU Sporta centrs uzteic katras fakultātes un struktūrvienību darbinieku devumu, kas palīdzēja studentiem "sakrāt" kilometrus. Lauksaimniecības fakultātei lielu pienesumu deva mācībspēki - docents, vadošais pētnieks Kaspars Kampuss, asociētā profesore Ingūna Gulbe un pētniece, vieslektore Alise Klūga, Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē aktīvi sacensībās iesaistījās - asociētā profesora, vadošā pētniece Ināra Jurgena un lektore Aino Soopa, Pārtikas tehnoloģijas fakultātē ievērojamu artavu deva docentes Sandras Īristes veiktie kilometri, bet no Meža fakultātes aktīvākais izrādījās vieslektors Mārtiņš Augusts, kamēr Vides un būvzinātņu fakultātes darbinieku vidū līderis bija pētnieks, vieslektors Artūrs Veinbergs. Turpretim LLU administrācijas un Valodu centra komandā visus kilometrus iekrāja Ilonas Daģes un Salvja Daģa duets. Īpaši jāizceļ Tehniskā fakultāte, kas dekāna Ilmāra Dukuļa vadībā spēja mobilizēt 20 darbiniekus pirmajam "LLU kustēšanās izaicinājumam".

Turklāt aktīvākie LLU pārstāvji saņems balvas par ieguldīto darbu, taču par to tiks ziņots vēlāk.

Fotogrāfijai ir informatīva nozīme

Pievienots 08/02/2021