Pārlekt uz galveno saturu

Studiju prorektors Aigars Laizāns guvis visas Latvijas studentu saimes atzinību

Februāra sākumā attālināti norisinājās Latvijas Studentu apvienības (LSA) Gada balvu pasniegšanas pasākums, kurā šogad tika sveikti laureāti 18 nominācijās. Nominācijā “Gada augstākās izglītības iestādes darbinieks” balvu ieguva LLU studiju prorektors Aigars Laizāns, apsteidzot astoņus kolēģus no citām Latvijas universitātēm un augstskolām.

LSA informē, ka nominācijā “Gada AII darbinieks” ik gadu studenti izvirza augstākās izglītības iestāžu darbiniekus, kuri ir demokrātiski, pretimnākoši un atsaucīgi visos lēmumos attiecībā pret studējošajiem, studējošo pašpārvaldēm vai studentiju kopumā.

“Aigars Laizāns ir nenogurstošs mūžīgais dzinējs. Ar lielu enerģiju apveltītais studiju prorektors stājās amatā 2016. gadā ar lielu degsmi mainīt sistēmu, mainīt to uz labu, nemainīgi saglabājot un pat paaugstinot Latvijas Lauksaimniecības universitātes studiju kvalitāti. Par studiju prorektoru var droši teikt, ka viņš ir inženieris ar lielu pievienoto vērtību. LLU Studējošo pašpārvaldes studiju novērtēšanas anketā vairāki studenti atzina, ka Aigars Laizāns ir mācībspēks, kura dēļ ir vērts iet uz lekcijām. Arī LLU Studējošo pašpārvaldei studiju prorektors ir liels atbalsts lēmumu pieņemšanā, ir abpusēja sadarbība un patiesi var teikt, ka Aigars Laizāns ir studentu balss Latvijas Lauksaimniecības universitātē,” par prorektoru stāsta LLU Studējošo pašpārvalde.

Studiju prorektors pateicas par atbalstu studējošajiem un ir priecīgs par šādu pagodinājumu, taču vienlīdz arī atzīst, ka balva uzliek daudz pienākumu un atbildību nākotnē – sasniegt vairāk un strādāt gan studējošo, gan mācībspēku labā.

LLU studiju prorektoru A. Laizānu balvai izvirzīja LLU Studējošo pašpārvalde, bet par tās piešķiršanu lēma LSA, kurā darbojas studenti no 29 Latvijas augstskolām.

LSA Gada balva 2020 pasniegta 18 nominācijās. Vairākām no tām tika izvirzīti arī LLU studējošie un viņu organizētie pasākumi, kas šogad neiekļuva Top3 balvu pretendentos. Savukārt nominācijā “Gada inovācija” starp trim galvenajiem balvas pretendentiem iekļuva LLU Tehniskās fakultātes un Augu aizsardzības zinātniskā institūta pētnieku radītais nezāļu iznīcināšanas robots. Līdz galvenajai balvai tam nedaudz pietrūka balsotāju atbalsts.

Pievienots 12/02/2021