Pārlekt uz galveno saturu

LLU mācībspēku vadībā uzsāk tiešsaistes lekciju ciklu Ukrainas Nacionālās dzīvības un vides zinātnes universitātē

Attēla autors: No LLU arhīva

15. februārī tika atklāts tiešsaistes lekciju cikls, kas attālināti norisināsies līdz 19. martam Ukrainas Nacionālās dzīvības un vides zinātnes universitātē un to vadīs LLU mācībspēki. Kolēģi no Ukrainas izrādījuši lielu interesi par šādu iespēju, jo tas ir aktuāli ne tikai jaunu zināšanu apguvē, bet ar kvalifikācijas celšanā. Kopumā attālinātajās lekcijās piedalās aptuveni 70 dalībnieku no Ukrainas.

Pasākumā atklāja partneru augstskolas attīstības un starptautiskās sadarbības profesors Vadims Tkacus, kurš galvenokārt akcentēja šīs sadarbības nozīmīgumu. LLU rektore Irina Pilvere apsveica visus kursu dalībniekus un novēlēja šīs mācības uztvert ne tikai kā teorētisku zināšanu papildināšanu, bet arī kā pieredzes apmaiņas kursu, savukārt LLU studiju prorektors Aigars Laizāns pauda pārliecību par turpmāku saskarsmes punktu veidošanu zinātnes ietvaros.

Teorētisko apmācību beigās dalībniekiem būs jāiesniedz noslēguma darbs, pēc kura novērtēšanas tiks iegūts starptautiskās pieredzes sertifikāts. Intensīvo apmācību laikā tiks apgūti tādi studiju kursi, kā “Didaktika” pie profesores Baibas Briedes, profesore Baiba Rivža vadīs nodarbības par digitālās ekonomikas aktuālajiem jautājumiem, profesores Irina Arhipova un Līga Paura informēs par sociometrijas metožu praktisku pielietošanu mūsdienu problēmu risināšanā un citi. 

LLU Starptautiskās sadarbības centra vadītājs Voldemārs Bariss atzīmē: "Tiešsaistes apmācību veidošanas iniciatīva nāca no Ukrainas kolēģu puses, jo viņi vēlējās gūt ievirzi augstskolas didaktikas apmācībā. Ņemot vērā lielo Ukrainas kolēģu interesi, pieļaujam, ka pavasarī varētu veidot jaunu lekciju ciklu. Mazinoties Covid-19 pandēmijas ierobežojumiem, raugāmies uz iespēju sadarbību veidot arī klātienē."

Ukrainas Nacionālās dzīvības un vides zinātnes universitāte ir viena no lielākajām universitātēm Ukrainā, kuras sadarbība ar LLU aizsākās 2016. gadā un aktīvi turpinās joprojām.

Pievienots 16/02/2021