Pārlekt uz galveno saturu

Latvijas Zinātnes padome informē par FLPP semināru 19.05.2021 un citu informāciju par FLPP īstenošanu

Attēla autors: No LLU arhīva

19. maijā plkst. 15:30 Latvijas Zinātnes padome (LZP) organizē semināru FLPP īstenotājiem projektu vidusposma un noslēguma fāzē.

Aicinām rezervēt laiku un reģistrēties šeit. No katra projekta var piedalīties vairāki cilvēki, kā arī institūciju administratīvais personāls. Aicināti reģistrēties arī tie, kuriem projekta noslēgums ir pagarināts.

Reģistrēties var līdz 14. maija plkst. 17:00!

Seminārā LZP iepazīstinās ar metodiku projekta vidusposma un noslēguma zinātnisko pārskatu izstrādei, kā arī sniegs plašāku informāciju par rezultātu iesniegšanu un rezultatīvo rādītāju norādīšanu, kā arī administratīvajiem jautājumiem. Visiem, kuri reģistrēsies, tuvāk semināra laikam nosūtīsim darba kārtību, kā arī saiti uz tiešsaistes platformu.

Informējam, ka:

  • projektiem, kuri finansēti 2018. gada pirmajā fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu konkursā (36. mēneši), projekta noslēguma zinātniskais pārskats jāiesniedz līdz 2021. gada 30. septembrim (ja projekts nav pagarināts)
  • projektiem, kuri finansēti Fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu 2019. gada konkursā, projekta vidusposma zinātniskais pārskats jāiesniedz līdz 2021. gada 1. augustam;
  • projektiem, kuri finansēti Fundamentālo un lietišķo pētījumu 2020. gada zinātnieku individuālo projektu iesniegumu atklātajā konkursā, projekta noslēguma zinātniskais pārskats jāiesniedz līdz 2022. gada 1. februārim.

Projekta vidusposma/noslēguma zinātniskā pārskata formas atbilstoši uzskaitījuma secībai pievienotas pielikumā. Tās jāizpilda angļu valodā.

Papildus pielikumā pievienota Rezultātu saraksta forma (4. pielikums) piemērota visu konkursu projektiem). Katram projektam informācijas sistēmā būs jāpievieno Rezultātu saraksts projekta vidusposma zinātniskajam pārskatam vai projekta noslēguma zinātniskajam pārskatm, to aizpildot atbilstoši failā sniegtajām instrukcijām.

 

Ņemot vērā plašo sabiedrības un valsts institūciju interesi par pētniecības projektiem, kā arī to lietderību, LZP lūdz visus projektus aizpildīt Komunikācijas formu (5. pielikums) plašai sabiedrībai viegli saprotamā (pēc iespējas) formā par projekta nozīmi un potenciālo ietekmi (var sniegt arī piemērus). Ja projekti ir izteikti fundamentāli, aicinām formu aizpildīt, pēc iespējas saistoši atainojot projekta tematiku un iezīmējot tās nākotnes ietekmes potenciālu. Attiecīgo formu lūdzam iesūtīt uz elektroniskā pasta adresi flpp@lzp.gov.lv līdz 2021. gada 31. maijam!


Papildus informācija saistībā ar projektu rezultātu komunikāciju.

  • Saistībā ar uzlaboto LZP mājas lapu un iespēju tajā ievietot plašāku informāciju par projektiem kā iepriekš, aicinām iesūtīt informāciju (piem., preses relīzes par rezultātiem, informāciju par publicitātes pasākumiem u.c. ziņas) par Jūsu projektu, lai varam to publicēt LZP mājaslapas FLPP sadaļā, lūgums sūtīt informāciju prese@lzp.gov.lv. Vēlams pievienot publicitātes fotogrāfiju.
  • Rosinājums: ja publicējat informāciju par projektiem sociālajos tīklos (Facebook, Twitter, Linkedin), lietojiet tēmturi #FLPPLV, lai ar laiku varētu šo tēmturi izmantot, vēlāk popularizējot programmu un tās projektus kopumā. Šeit var redzēt piemēru kā tas darbojas ar tēmturi #VPPLV Facebook platformā pateicoties projektu īstenotājiem.
  • Informējam, ka, ja nav iespēju pašiem, LZP var piedāvāt komunikācijas pasākumiem saistībā ar projektiem ZOOM platformu līdz 300 cilvēkiem. Ja vēlaties pieteikt pasākumu, lūgums rakstīt 2 nedēļas pirms datuma uz e-pastu prese@lzp.gov.lv.
  • Ja veidojat publicitātes pasākumus par projektu rezultātiem sociālajā tīklā Facebook un vēlaties papildus publicitāti, ir iespēja aicināt lapas “Latvijas Zinātnes padome” un "Zinātne Latvijai" par līdzorganizētāju (co-host), tās abus norādot tekstā kā informatīvos atbalstītājus, lai varam sasniegt mērķgrupu labāk šajā tiešsaistes pasākumu laikā. Jautājumus par šo rakstiet prese@lzp.gov.lv.

LZP nākotnēs varēs nodrošināt publicitātes foto uzņemšanu projekta popularizēšanai. Ja vēlaties, lai Jūsu projektam būtu profesionāls foto, ko varam izmantot publicitātei, lūdzu, to noradīt komunikācijas formā, kas pievienota pielikumā.

Pievienots 26/04/2021