Pārlekt uz galveno saturu

LLU jau 27. reizi norisināsies starptautiska konference par lauku attīstību

Attēla autors: No LLU arhīva

No 12. līdz 14. maijam notiks 27. Starptautiskā konference "Research for Rural Development / Zinātne lauku attīstībai" Zoom platformā, kurā dažādu zinātņu nozaru pētnieki ziņos un diskutēs par aktuālām pētījumu atziņām lauku attīstībā. Jau ierasti konferences dalībnieku vidū vairums ir jauno zinātnieku un doktora grādu pretendentu. Turklāt šogad konferencē pirmo reizi būs pieejama arī posteru sesija.

Konferences atklāšana paredzēta 12. maijā plkst. 10.00 ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektores Irinas Pilveres ievadvārdiem, savukārt plenārsēdi vadīs LLU zinātņu prorektore Irina Arhipova.

Konferences tematika aptver plašu jautājumu loku, līdz ar to tās darbs tiks organizēts sešās atsevišķās sekcijās – ekonomikas zinātne, pārtikas zinātne, veterinārmedicīna, meža zinātne, kokapstrāde un lauksaimniecības zinātne, vides un būvzinātņu, ainavu arhitektūra, lauksaimniecības inženierzinātne un ūdenssaimniecības, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas un izglītība.

Plānots, ka konferencē kopumā piedalīsies 73 dalībnieki no septiņām valstīm - Brazīlijas, Indonēzijas, Bulgārijas, Ukrainas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas un pārstāvēs 22 universitātes, kā arī zinātniskās institūcijas. Konferences zinātnisko rakstu krājumiem iesniegti 50 zinātnisko rakstu manuskripti, kurus pēc konferences vērtēs ekspertu komisija.

Jāatzīmē, ka konference šo gadu laikā kļuvusi par starptautiski atpazīstamu zinātnieku diskusiju vietu, kuras ietvaros izdotos rakstus savos krājumos iekļauj pasaulē zināmas zinātnisko rakstu datubāzes.

Detalizēta informācija par konferences programmu pieejama, izmantojot šo saiti.

Pievienots 10/05/2021