Pārlekt uz galveno saturu

Izstāžu kompleksā "Rāmava" notiks lauksaimniecības tiešraides forums

Attēla autors: No LLU arhīva

Izstāžu komplekss "Rāmava" sadarbībā ar nozares dalībniekiem 14. maijā organizē forumu tiešsaistē "Lauksaimniecības forums 2021", kurā būs iespēja uzzināt būtisko par nozares aktualitātēm un izaugsmes iespējām. Forumā tiks diskutēts arī par praktiskiem risinājumiem un padomiem ilgtspējīgai augkopībai un lopkopībai. 

Forumu plānots atklāt 14. maijā plkst. 10.00 ar SIA "A.M.L." valdes locekļa Gusta Lūša un zemkopības ministra Kaspara Gerhards ievadvārdiem.

Turpinājumā par nozares aktualitātēm un izaugsmes iespējām diskutēs Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietniece Pārsla Rigonda Krieviņa ar tēmu "Atbalsts Latvijas lauksaimniecībai un lauku attīstībai 2021-2022", Lauku atbalsta dienesta direktors Ģirts Krūmiņš ar tēmu "Lauku atbalsta dienests – pasākumi lauksaimniecības un mežsaimniecības izaugsmei", biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja-Burmistre ar tēmu "Jaunās “zaļās” prasības – ko tas nozīmēs lauksaimniekam?", "ALTUM" Zemgales reģiona vadītāja Mārīte Lazdiņa ar tēmu "Nauda lauksaimniekiem. Darījumi ar zemi", kā arī Swedbank” lauksaimniecības virziena vadītājs Rolands Zeltiņš ar tēmu "Skats no malas".

Par ilgtspējīgu augkopību – pamats šodienai un rītdienai stāstīs Valsts augu aizsardzības dienesta direktors Vents Ezers ar tēmu "Augu aizsardzības līdzekļu pieejamība, aprites uzraudzība, inovācijas un e-pakalpojumu attīstība", "AgriCon" vadītājs Baltijas valstīs Gatis Bērziņš ar tēmu „Augsnes analīzes – pamatmēslošanas pamats" un SIA "AR AGRO" projektu vadītājs Uldis Eiduks "Kaļķošana un nauda". 

Taču foruma izskaņā par ilgtspējīgu lopkopību – ganāmpulku veselību un produktivitātes kāpināšanu uzstāsies trīs nozares pārstāvji. Kā pirmais SIA "Vidzemes Veterinārais serviss" veterinārārsts Egils Juitinovičs ar tēmu "Izzināt un nodrošināt dzīvnieku vajadzības – ceļš uz veselīgu ganāmpulku", pēc tam sekos SIA "Liellopu izsoļu nams" vadītājs Kaspars Ādams ar tēmu "Ar vai bez BIO" un noslēgumā SIA "Armiks" īpašnieks Guntis Kalniņš ar tēmu "Piena kvalitāte solī ar automatizāciju".

 Foruma programmu un informāciju par foruma dalībniekiem pieejama www.aml-ramava.lv.

Pievienots 11/05/2021