Pārlekt uz galveno saturu

Tiešsaistē notikusi starptautiska konference par lauku attīstību

Attēla autors: No LLU arhīva

No 12. līdz 14. maijam aizvadīta 27. Starptautiskā konference "Research for Rural Development / Zinātne lauku attīstībai" Zoom platformā, kurā dažādu zinātņu nozaru pētnieki ziņoja un diskutēja par aktuālām pētījumu atziņām lauku attīstībā. Jau ierasti konferences dalībnieku vidū vairums bija jauno zinātnieku un doktora grādu pretendentu. Turklāt šogad konferencē pirmo reizi bija pieejama arī posteru sesija.

Konferences tematika aptvēra plašu jautājumu loku, līdz ar to tās darbs tika organizēts sešās atsevišķās sekcijās – ekonomikas zinātne, pārtikas zinātne, veterinārmedicīna, meža zinātne, kokapstrāde un lauksaimniecības zinātne, vides un būvzinātņu, ainavu arhitektūra, lauksaimniecības inženierzinātne un ūdenssaimniecības, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas un izglītība.

Kopumā konferencē piedalījās 73 dalībnieki no septiņām valstīm - Brazīlijas, Indonēzijas, Bulgārijas, Ukrainas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas, kuri pārstāvēja 22 universitātes un zinātniskās institūcijas. Konferences zinātnisko rakstu krājumiem iesniegti 50 zinātnisko rakstu manuskripti, kurus tagad vērtē konferences ekspertu komisija.

Jāatzīmē, ka konference šo gadu laikā kļuvusi par starptautiski atpazīstamu zinātnieku diskusiju vietu, kuras ietvaros izdotos rakstus savos krājumos iekļauj pasaulē zināmas zinātnisko rakstu datubāzes.

"Zinātnes un projektu attīstības centra personāls saka lielu paldies par sekmīgu ikgadējās zinātniskās konferences "Research for Rural Development 2021" norisi visiem dalībniekiem, it īpaši visiem sekciju vadītājiem - Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes asociētajai profesorei un vadošajai pētniecei Lāsmai Līcītei - Ķurbei, viespētniecei Lienei Jansonei, Veterinārmedicīnas fakultātes vieslektorei Gundegai Mūrniecei, Meža fakultātes profesorei un vadošajai pētniecei Ingai Straupei un pētniekam Jurim Burlakovam, kā arī zinātniski tehniskās informācijas inženierim Artūram Gailim. Mums konferences organizēšana attālināti palīdz uzkrāt pieredzi, bet ar kopīgiem spēkiem esam veiksmīgi tikuši galā. Tāpat lielu paldies par ieguldīto darbu varu teikt Lietvedības daļas vadītājai Nadeždai Karpovai - Sadigovai, kura ik gadu iesaistās konferences rīkošanā un palīdz sasniegt mērķi," pateicības vārdus iesaistītajiem dalībniekiem teic Zinātnes un projektu attīstības centra zinātniskā darba koordinatore un konferences organizatore Ausma Markevica.

Savukārt konferences dalībnieki no Ukrainas ir snieguši savu ieskatu par aizvadīto pasākumu, tās atspoguļojums pieejams mājaslapā.

Fotogrāfijai ir ilustratīva nozīme

Pievienots 19/05/2021