Pārlekt uz galveno saturu

LLU studenti un mācībspēki 43 reizes "apiet" apkārt Latvijai

Attēla autors: No LLU arhīva

No 2. marta līdz 17. maijam Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Sporta centrs, mudinot LLU studentus, mācībspēkus un darbiniekus izkustēties un pievērsties aktīvam dzīvesveidam, organizēja attālinātas "Pavasara kustoņu" sacensības. Trīs mēnešu garumā 565 LLU pārstāvji "krāja" kilometrus savai fakultātei soļojot, skrienot, nūjojot vai braucot ar velosipēdu. Kopīgi visi sacensību dalībnieki veica 81 511 kilometrus, bet par sacensību čempioniem kļuva Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes studenti un mācībspēki, kuri kopējā "kilometru krājkasē" pievienoja 14 581 kilometrus.

Kā stāsta LLU Sporta centra sporta pasākumu organizators Česlavs Mateikovičs: "Neskatoties uz dažādiem sportošanas ierobežojumiem valstī, LLU Sporta centrs otro semestri pēc kārtas spēja rast iespēju piesaistīt LLU studentus, mācībspēkus un darbiniekus veselīgam dzīvesveidam un fiziskām aktivitātēm. Līdzīgi kā pirmajā semestrī, sacensību dalībnieki savā starpā sacentās attālināti, taču šoreiz LLU pārstāvji noskaidroja aktīvākos "Pavasara kustoņus", kuri siltajā laikā varēja "krāt" kilometrus arī uz velosipēdiem."

Trīs mēnešu garumā, izmantojot dažādas soļus skaitīšanas un sporta treniņu mobilās aplikācijas, kā arī citas ierīces rezultātu fiksēšanai, LLU studenti un darbinieki iesūtīja savu veikumu ekrānuzņēmumu (screenshots) veidā no sava āra treniņa. Kopumā 565 dalībnieki spēja "apiet" 43 reizes apkārt Latvijai*, iekrājot 81 511 kilometrus.

Par pirmajiem "Pavasara kustoņu" čempioniem kļuva Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte, kuras 92 pārstāvji savāca 14 581 kilometrus. Otrajā vietā ierindojās Pārtikas tehnoloģijas fakultāte, kas ar 81 studentiem un mācībspēkiem veica 13 753 kilometrus. Par nieka tiesu (2 kilometriem) aiz sevis "putriķi" trešajā vietā atstāja pirmā semestra "LLU kustēšanās izaicinājuma" čempionus – Lauksaimniecības fakultāti, kam 60 dalībnieki spēja iekrāt 13 751 kilometrus.

Soli no goda pjedestāla, ceturtajā vietā, ierindojās Meža fakultāte (10 170 km), piektajā vietā palika Vides un būvzinātņu fakultāte (9 264 km). Sestajā vietu izcīnīja Veterinārmedicīnas fakultāte, kuras pārstāvētie 87 studenti veica 9 244 km. Septītajā vietā Tehniskās fakultātes sportotāji ar 5 392 km, astotajā vietā Informācijas tehnoloģiju fakultātes studenti un mācībspēki ar 5 083 km. Savukārt devītajā vietā LLU administrācijas un Valodu centra pārstāvji ar 273 km, bet sacensību tabulu noslēdza Saimnieciskais dienests, kuriem nācās samierināties ar desmito vietu.

Jāuzteic katras fakultātes struktūrvienības mācībspēku un darbinieku devumu, palīdzot studentiem "krāt" kilometrus. Lielu devumu ceļā uz pirmo vietu Ekonomikas un sabiedrības fakultātei deva profesores Andras Zvirbules un Anitas Auziņas, asociētās profesores Ināras Jurgenas, asociētās profesores Lāsmas Līcītes – Ķurbes un dekanāta galvenās speciālistes Ilzes Vestartas veiktie kilometri. Tehniskajā fakultātē ievērojamu artavu "kilometru krājkasē" deva dekāns llmārs Dukulis un lektore Annas Bičkovska. Meža fakultātē aktīvākais bija lektors Mārtiņš Augusts, kamēr Vides un būvzinātņu darbinieku vidū līderis bija lektors Artūrs Veinbergs. Savukārt Informācijas tehnoloģiju fakultātē aktīvi "Pavasara kustoņu" sacensībās iesaistījās docente Ilze Pelēce. Turpretim LLU administrācijas un Valodu centra komandā visus kilometrus iekrāja LLU e-studiju metodiķe Ilona Daģe un inženiere Dagnija Tērauda.

* Latvijas robežas kopējais garums – 1878 km.

Pievienots 31/05/2021