Pārlekt uz galveno saturu

Sperts nozīmīgs solis LLU studiju programmu satura pilnveidē, salāgojot to ar nozaru vajadzībām

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU), īstenojot Eiropas Sociālā fonda projektu "Latvijas Lauksaimniecības universitātes pārvaldības pilnveide", spērusi nozīmīgu soli, pilnveidojot 51 studiju programmu saturu, kas ir pielāgotas darba tirgus pieprasījumam, atbilst nozares gaidām un ir starptautiski konkurētspējīgas.

Zinātnes un projektu attīstības centra vadītāja un profesore Ilze Beitāne uzsver: "Trīs projekta īstenošanas gadu laikā 51 studiju programmas direktori un projektā iesaistītie eksperti ir pilnveidojuši studiju programmas atbilstoši nozares vajadzībām, ārvalstu un zinātnisko institūtu ekspertu ieteikumiem, kā arī darbaspēka tirgus pētījumu rezultātiem. Tas ir liels ieguldījums, lai LLU varētu sagatavot speciālistus, kuri ir augsti kvalificēti un pieprasīti darba tirgū Latvijā un ārpus tās robežām, kā arī lai piesaistītu ārvalstu studentus."

Projekts īstenots četros posmos. Sākotnēji veikta ar LLU kompetences jomām saistīto ekonomikas nozaru cilvēkresursu zināšanu un prasmju attīstības vajadzību apzināšana, analīze un prognozēšana. Notika konsultācijas ar nozaru asociācijām un studentu organizācijām, pēc tam sekoja konsultācijas ar sadarbības partneriem - pētniecības institūcijām, kā arī tika veikts padziļināts pētījums katrā no LLU īstenojamām un attīstāmajām izglītības tematiskajām grupām.

Projekta otrajā posmā  notika esošo studiju programmu struktūras un satura salīdzināšana ar līdzvērtīgām citu Eiropas Savienības valstu universitātēm. Projekta trešajā posmā tika izstrādāts studiju programmu pilnveides plāns un tas tika saskaņots ar nozarēm, sadarbības partneriem un studentu organizācijām.

Šobrīd – projekta ceturtajā posmā, norit studiju programmu pilnveide, kas noslēgsies 2021. gada jūnija beigās.

Studiju programmu pilnveide norisinās Eiropas Sociālā fonda projekta “Latvijas Lauksaimniecības universitātes pārvaldības pilnveide” (8.2.3.0/18/A/009) ietvaros. Projekts sākts 2018. gada septembrī un noslēgsies 2021. gada augustā. Tā mērķis ir pilnveidot LLU studiju programmu satura kvalitāti un, efektīvi izmantojot pieejamos resursus, nodrošināt labāku augstākās izglītības institūcijas pārvaldību un vadības personāla kompetenču un prasmju paaugstināšanu. Projekta īstenošanai paredzēts kopējais finansējums 1 059 598.00 EUR apmērā.

logo

 

Pievienots 31/05/2021