Pārlekt uz galveno saturu

Interesenti aicināti piedalīties vebinārā par ilgtspējīgu, drošu un veselīgu pārtiku

Attēla autors: No LLU arhīva

Par ilgtspējīgu, drošu un veselīgu pārtiku pēdējo gadu laikā arvien vairāk tiek diskutēts, aicinot arī sabiedrību iesaistīties, mainot ikdienas paradumus. Lai veicinātu izpratni un dalīties ar labās prakses piemēram, ikviens interesents aicināts 24. augustā no plkst. 12.00 līdz plkst. 13.15 pievienoties vebinārā "Atbildes pieprasījumam pēc ilgtspējīgas, drošas un veselīgas / Answering the demand for sustainable, safe and healthy foods". Vebinārs notiks angļu valodā. 

Seminārā būs iespēja iepazīties ar organizāciju pārstāvju skatījumu un viedokļiem par ilgtspējīgu, drošu un veselīgu pārtiku, bioloģiski noārdāmu iepakojumu siera nogatavināšanai un izplatīšanai, probiotiskā tipa siers kā paraugs biokrāsošanas testēšanai, kā arī par olbaltumvielu sagremojamība un probiotisko izdzīvošanu.

Klausītāji aicināti pievienoties vebināram, izmantojot šo saiti.

Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) kopš 2021. gada 1. janvāra sadarbībā ar Lietuvas Veselības zinātņu universitāti (vadošais partneris), Norvēģijas pētniecības institūtu "Nofima" un Igaunijas Biokompetenču centru "BioCC" aizsākuši vērienīgu projektu "Ēdamais apvalks no (skābo) sūkalu proteīna un bioloģiski aktīviem savienojumiem, un dabai draudzīgs vai biodegradējams iepakojums probiotiskā siera uzglabāšanai (EEZ7)". Projekta īstenošanā iesaistītā darba grupa ir izvirzījusi mērķi - izstrādāt ēdamu pārklājumu, kas veidots no šķidro, skābo sūkalu proteīnu koncentrāta un bioloģiski aktīvajiem savienojumiem, apvienojumā ar bioloģiski noārdāmo iepakojumu, lai nodrošinātu drošību, pagarinātu glabāšanas laiku un uzlabotu probiotiskā siera (BIOCOAT) funkcionalitāti. To pamato pieprasījums pēc ilgtspējīgām, drošām un veselīgām pārtikas sistēmām.

Vebinārs tiek rīkots projekta ietvaros "Atbildes pieprasījumam pēc ilgtspējīgas, drošas un veselīgas pārtikas – BIOCOAT projekts / Answering the demand for sustainable, safe, and healthy foods - BIOCOAT project".

Pasākuma programma

Fotogrāfijai ir ilustratīva nozīme

Pievienots 20/08/2021