Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Eiropas 2. studentu čempionātā klasiskajā spēka trīscīņā uzvaras laurus plūc LLU students Edgars Jurkāns 

Attēla autors: No LLU arhīva

No 26. līdz 28. augustam Francijā, Merignac (Bordo) tika aizvadīts 2021. gada Eiropas 2. studentu čempionāts klasiskajā spēka trīscīņā. Tajā dramatiskā un taktiskā cīņā Eiropas studentu čempiona titulu 2. kontinenta studentu kausā 66 kg kategorijā kopā ar treneri Andreju Rožlapu izcīnīja Valmieras Spēka Pasaules sportists, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Vides un būvzinātņu fakultātes (LLU VBF) pirmā līmeņa profesionālās studiju programmas "Būvniecība" students Edgars Jurkāns, kā informē Latvijas Pauerliftinga federācijas pārstāve Inita Savicka.

Dalību čempionātam bija pieteikuši 55 studenti no 13 Eiropas valstu universitātēm, viņu vidū mūsu universitātes students Edgars Jurkāns, kuram šis bija jau septītais starptautiskais starts. Vairākas reizes atlēts ir bijis nieka tiesas attālumā no zelta godalgas, kas nu šoreiz tika izcīnīta.

Lai arī Edgars neuzrādīja savus labākos rezultātus, taču labāko cīņas sparu un rakstura stingrību gan. Edgara pietupiens – 175 kilogrami (mazais sudrabs), spiešana – 132,5 kilogrami (mazais zelts), vilkme – 202,5 kilogrami (mazais sudrabs), summa – 510 kilogrami.

Arī pats Edgars Jurkāns pēc sava starta atzīst, ka paceltais svars nav augstākais rezultāts viņa kā sportista karjerā, bet ar savu startu viņš ir apmierināts. "Lai sagatavotu sevi jauniem personīgajiem rekordiem gatavošanās šāda līmeņa sacensībām aizņem ļoti daudz laika un enerģijas, bet apvienot to ar studijām un pilnas slodzes darbu ir gandrīz neiespējami. Toties beidzot arī pēc mana starta skanēja Latvijas himna, man, stāvot uz augstākā goda pjedestāla," priecājas sportists.

Pievienots 30/08/2021