Pārlekt uz galveno saturu

Vides un ūdens inženieri iepazīstina ar savu nozari Mehatronā

4. septembrī LLU Vides un būvzinātņu fakultātes mācībspēki un pētnieki pārstāvēja universitāti Jelgavas Pasta salā notikušajā pasākumā Mehatrons-2021. Pasākuma ietvaros interesenti varēja iepazīties ar profesionālā bakalaura studiju programmas "Vide un ūdenssaimniecība" un akadēmiskā maģistra studiju programmas "Vides, ūdens un zemes inženierzinātnes" daudzveidīgo saturu un piedāvātajām iespējām.

Pasākuma apmeklētāji klātienē varēja apskatīt un praktiskā darbībā izmēģināt studiju procesā un pētnieciskajās aktivitātes izmantotās ierīces, piemēram, daudzparametru ūdens kvalitātes zondi, cauruļvadu pārbaudes kameru, gruntsūdeņu līmeņa mērītāju, augsnes temperatūras un mitruma mērītāju un ūdens elektrovadītspējas sensoru.

Papildus interesenti varēja iegūt detalizētu priekšstatu par Vides un ūdenssaimniecības katedras pētnieku aktivitātēm divos LIFE programmas projektos. LIFE GoodWater IP projekta ietvaros tiek risināta ūdens kvalitātes, kā arī krastu un gultnes pārveidojumu problemātika Latvijas ūdenstecēs un ūdenstilpnēs. LIFE OrgBalt projekta aktivitātes vērstas uz klimata pārmaiņu samazināšanas iespēju demonstrēšanu auglīgās organiskās augsnēs.

 

Pievienots 07/09/2021