Pārlekt uz galveno saturu

Parakstīts Sadarbības memorands ar Andižānas Valsts universitāti

3. novembrī Andižānā, Uzbekistānā parakstīts divpusējs Sadarbības memorands starp LLU un Andižānas Valsts universitāti, lai veicinātu sadarbību studijās un pētniecībā un attīstītu kopīgas studiju programmas.

Lai stiprinātu un attīstītu sadarbību abu universitāšu starpā, novembra sākumā Andižānā viesojās LLU vadības grupa – studiju prorektors Aigars Laizāns, Starptautiskās sadarbības centra vadītājs Voldemārs Bariss un Pārtikas tehnoloģijas fakultātes asociētā profesore Dace Kļava - un Zemkopības ministra  padomnieks Edvards Ratnieks. Latvijas kolēģus uzņēma Andižānas Valsts universitātes  rektors Akramjons Juldaševs un akadēmisko lietu prorektors Rustamjons Mullažonovs.

Tikšanās laikā uzbekistānas kolēģi iepazīstināja ar savu universitāti un nodrošināja iespēju iepazīties ar studiju un pētniecisko infrastruktūru, kā arī universitātes muzeju. Savukārt A. Laizāns īpašā prezentācijā iepazīstināja ar LLU un tās galvenajiem darbības virzieniem un rezultātiem, kā arī ierosināja veidot akadēmisko un zinātnisko sadarbību starp abām augstskolām. Tās mērķis ir attīstīt kopīgas studiju programmas un noteikt īstenojamās aktivitātes turpmākai sadarbībai. Viņš norādīja, ka kopīgās programmas ietvaros tiks radīti visi apstākļi, lai Uzbekistānas studenti varētu studēt Latvijā.

Sarunu noslēgumā rektors Akramjons Juldaševs un studiju prorektors Aigars Laizāns parakstīja memorandu par kopīgas studiju programmas izveidi pārtikas tehnoloģijā.

LLU jau ir pieredze šādu studiju programmu īstenošanā Uzbekistānā. Pirms gada kopīgas studiju programmas tika atvērtas divās citās Uzbekistānas augstskolās. To ietvaros no 2020. gada oktobra Samarkandas Veterinārajā institūtā (Samarkand Institute of Veterinary Medicine) atvērta uzņemšana bakalaura studiju programmā “Food Quality and Innovations” un maģistra studiju programmā “Food Science”. Savukārt Taškentas Valsts Ekonomikas universitātes Samarkandas filiālē (Samarkand branch of Tashkent State University of Economics) studijas sākās bakalaura programmā “Information Technologies and Systems”.

Visas trīs minētās ir LLU studiju programmas, kas tiek īstenotas Latvijā un aizvadītajā gadā licencētas arī Uzbekistānā, lai dotu iespēju uzbeku studentiem pēc pirmā studiju gada turpināt studijas Latvijā un pretendēt dubultā diploma iegūšanai abās valstīs. Uzbekistānas augstskolas pilnībā pārņēmušas šo studiju programmu plānus no LLU un saskaņojušas ar Latvijas kolēģiem studiju kursu saturu.

Plašāka informācija par vizīti pieejama Andižānas Valsts universitātes mājaslapā.

Foto - Andižānas Valsts universitātes Preses dienests.

Pievienots 04/11/2021