Pārlekt uz galveno saturu

Tiešsaistē norisinās ikgadējā konference "Līdzsvarota lauksaimniecība 2022"

Attēla autors: No LLU arhīva

24. un 25. februārī LLU Lauksaimniecības fakultāte (LF) organizē gadskārtējo zinātniski praktisko tiešsaistes konferenci "Līdzsvarota lauksaimniecība", kurā ar aizvadītā gada veikto pētījumu rezultātiem aicināti iepazīties lauksaimnieki, uzņēmumu vadītāji, zinātnisko iestāžu kolēģi, Zemkopības ministrijas pārstāvji, konsultāciju dienesta darbinieki, lauksaimnieku biedrības, pakalpojumu sniedzēji un topošie lauksaimniecības speciālisti. Tiešsaistes konferences sēde tiks pārraidīta Youtube kanālā un sekciju sēdes Zoom platformā.

Konferences laikā norisināsies divas plenārsēdes un tiks sniegti ziņojumi trīs sekcijās – laukkopības, dārzkopības un lopkopības. Plenārsēžu izskaņā dalībnieki aicināti piedalīties arī diskusijās.

24. februārī plenārsēdi atklās Lauksaimniecības fakultātes dekāne, asociētā profesore Dace Siliņa un zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, taču turpinājumā dalībniekus par aktualitātēm lauksaimniecības zinātnē informēs Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (LLMZA), Ziemeļvalstu Lauksaimniecības zinātnieku asociācijas Latvijas nacionālā biedrības (NJF Latvija) pārstāve un LLU profesore Baiba Rivža, par bioloģiskās daudzveidības nozīmi lopkopības attīstībā un valsts politikas lomu tajā prezentēs Zemkopības ministrijas Lauksaimniecības departamenta Lopkopības un ciltsdarba nodaļas vadītāja Gita Jansone, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas valdes priekšsēdētājs Gustavs Norkārklis sniegs informāciju par bioloģisko lauksaimniecību Latvijā un Eiropā, ar savu redzējumu par esošo situāciju bioloģiskajā lauksaimniecībā dalīsies Latvijas Bioloģiskās Lauksaimniecības asociācija un Bioloģiskās lauksaimniecības sertifikācijas programmas vadītāja Laila Pluce no sertifikācijas institūcijas Vides kvalitāte, biedrības "Apvienība par ilgtspējīgu lauksaimniecību un lauku vidi" valdes priekšsēdētājs Valters Zelčs atklās, ko mēs domājam par lauksaimniecību, bet pirmās dienas noslēgumā par aktualitātēm augšņu izpētē ziņos profesors Aldis Kārkliņš, kā arī Agroresursu un ekonomikas institūta Bioekonomikas nodaļas pētniece Ieva Leimane prezentēs vietējo proteīnu kultūraugu ekonomisko un vides vērtību. 

Savukārt 25. februārī par aktualitātēm šī brīža lauksaimniecībā dalīsies dažādu nozaru praktiķi: cūkkopības nozarē - SIA "Ulbroka" valdes priekšsēdētājs Aivars Kokts, par kooperāciju lopkopībā - Kaspars Ādams no kooperatīva SIA "Ģreen Beef", par precīzo saimniekošanu laukkopības nozares stāstīs SIA "Latvijas Grauds" valdes priekšsēdētājs un agronoms Elvis Lazdiņš, par pieredzi bioloģiskajā dārzeņkopībā vēstīs SIA "Rāmkalni" saimnieks Viktors Grūtups, par pieredzi krūmmelleņu audzēšanā pastāstīs Pauls Kantāns no ZS "Ābullāči", Jānis Sietiņsons no ZS "Kalna Smīdes" dalībniekus informēs par bioloģisko biškopību Gaujas Nacionālā parka ēnā, turklāt SIA "Latraps" pārstāvji Roberts Strīpnieks un Edgars Ruža atklās par sasniegto un sagaidāmo augkopības nozarē. 

Plenārsēžu programma

Konferences sekciju sēdes notiks tiešsaistē Zoom platformā, sēžu programmas un pieslēgšanās saites sekojošas:

Konferences orgkomiteja patur tiesības mainīt programmu.

Aicinām klausītājus reģistrēties konferencei, izmantojot elektronisko pieteikšanās formuŠie dati tiks izmantoti, lai dalībniekiem nosūtīti konferences tiešsaistes saites 

Detalizēta informācija par konferences norisi pieejama Lauksaimniecības fakultātes mājaslapā: www.lf.llu.lv/lv/lidzsvarota-lauksaimnieciba

Pievienots 17/02/2022