Pārlekt uz galveno saturu

LLU apmeklē Zemkopības ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs

Lai iepazītos ar universitātes darbību un tās infrastruktūru, 28. februārī LLU Jelgavā apmeklēja Zemkopības ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs. Kopā ar Kronberga kungu vizītē bija ieradies arī zemkopības ministra padomnieks Edvards Ratnieks.

Vizītes sākumā Jelgavas pilī norisinājās tikšanās ar LLU rektori Irinu Pilveri, zinātņu prorektori Irinu Arhipovu un kancleru Ziedoni Helvigu. Rektore iepazīstināja R. Kronbergu ar LLU sasniegumiem, kas ļāvuši iegūt zinātnes universitātes statusu, aktualitātēm studiju jomā un LLU starptautisko sadarbību. Kopīgi pārrunātas nepieciešamās darbības, kas tuvākajā laikā īstenojamas kopīgi ar Zemkopības ministriju, lai ieviestu jaunos Augstskolu likuma grozījumus.

Turpinājumā viesi iepazinās ar universitātes infrastruktūru Jelgavas pilī, tās atjaunotajām telpām, kā arī devās uz Meža fakultāti, kurā aizvadītā gada nogalē noslēgušies nozīmīgi energoefektivitātes un iekštelpu atjaunošanas darbi, Veterinārmedicīnas fakultāti un Pārtikas tehnoloģijas fakultāti, kas ir Latvijas vadošais pārtikas inovāciju centrs.

Vizītes noslēgumā tika nodrošināta iespēja apskatīt arī Lauksaimniecības fakultātes mācību un pētījumu saimniecības “Pēterlauki” Zirgkopības mācību centru “Mušķi”.

Pievienots 28/02/2022