Pārlekt uz galveno saturu

LLU atklās īpašu izstādi – par universitātes dāmu radošajām izpausmēm

Attēla autors: No LLU arhīva

8. martā plkst. 12.00 LLU Jelgavas pils muzejā tiks atklāta izstāde “Katrā darbā ir vieta radošumam”, kurā ikvienam būs iespēja iepazīties ar universitātē strādājošo dāmu radošajām izpausmēm. Daļa no tām ir vairāk kā vaļasprieki, bet citas pārtapušas nopietnās biznesa idejās.

Kā stāsta Jelgavas pils muzeja vadītāja Ginta Linīte, hobiji jeb vaļasprieki ir kaut kas, ar ko cilvēki nodarbojas savā brīvajā laikā. Dažām universitātē strādājošām sievietēm tā nav tikai izklaide, bet arī viņu kaislība vai neliels bizness.

“Marta mēnesī vēlamies izveidot izstādi ar universitātes darbinieku un mācībspēku radošajiem darbiem. Šobrīd dalību izstādē jau pieteikušas vairākas dāmas, bet ceram uz aktīvu līdzdalību izstādes iekārtošanā arī no citām un lūdzam savus darbus atnest uz muzeju līdz 4. marta plkst. 16.00 ar īsu informāciju. Iespējams, kāds atradīs hobija draugu, sadarbības partneri vai radīs iedvesmu. Ja izstāde gūs atsaucību, tad plānojam to turpināt arī nākamajā gadā,” stāsta Ginta Linīte.

Izstādes idejas autore, LLU Studentu kluba vadītāja Anita Prūse aicina apmeklēt izstādi: “Būsim pazīstami ar savām kolēģēm! Kā teicis Voltērs: "Radīšana runā par tā radītāju." Mūsu kolēģu aktivitātēs ir radošums, sevis pilnveidošana un izaugsme. Tas ir gan radīšanas, gan došanas prieks, kas viņas iedvesmo”.

Izstādē no 8. līdz 18. martam būs apskatāmi gan dažādi mākslas priekšmeti, gan pašu veidoti aksesuāri, dekori, apģērbi un interjera priekšmeti, ko rada universitātē strādājošās dāmas.

Izstādes atklāšanu aicināts apmeklēt ikviens interesents. Tā norisināsies epidemioloģiski drošajā režīmā.

Kontaktinformācija izstādes dalībniecēm: Anita Prūse, tālr. 26498504.

 

Pievienots 01/03/2022