Pārlekt uz galveno saturu

Vidusskolēni aicināti piedalīties Vides un būvzinātņu fakultātes organizētajās skolās

Attēla autors: No LLU arhīva

Ik gadu pavasarī LLU Vides un būvzinātņu fakultāte savas durvis ver 12. klašu skolēniem, lai kopā ar fakultātes mācībspēkiem un studentiem izzinātu vairāku nozaru specifiku. Šogad skolēniem būs iespēja piedalīties pirmajā Jauno ģeoinformātiķu un tālizpētes pētnieku skolā un jau tradicionālajā Jauno zemes ierīkotāju un mērnieku skolā. Skolas organizē Zemes pārvaldības un ģeodēzijas katedra.

Pirmajā Jauno ģeoinformātiķu un tālizpētes pētnieku skolā aicināti piedalīties skolēni, kuriem interesē ģeoinformātika un tālizpēte, to pielietojumi lauksaimniecībā, mežsaimniecībā, transporta loģistikā. Nodarbības plānots organizēt 12. martā, 26. martā un 9. aprīlī no plkst. 10.00 līdz plkst. 14.00 Vides un būvzinātņu fakultātē un Jelgavas pils parkā. Nodarbības ir bez maksas.

Katra nodarbība būs veltīta kādai no šādām tēmām: kartogrāfija, ģeogrāfiskās informācijas sistēmas, fotogrammetrija, datorgrafika, bezpilota gaisa kuģu (dronu) pielietošana ģeoinformātikā un tālizpētē, 3D modelēšana un printēšana. 

Pieteikšanās Jauno ģeoinformātiķu un tālizpētes pētnieku skolai norisinās līdz 9. martam, aizpildot elektronisko pieteikšanās formu. Aicinām iepazīties ar nodarbību grafiku, izmantojot šo saiti.

Jāatzīmē, ka profesionālā bakalaura studiju programmā "Ģeoinformātika un tālizpēte" 2022./2023. studiju gadā uzņemšana tiks realizēta pirmo reizi.

Savukārt tradicionālās Jauno zemes ierīkotāju un mērnieku skolas mērķis ir iepazīstināt 12. klases skolēnus par zemes izmatošanu, teritorijas projektēšanu un plānošanu, nekustamo īpašumu un tā vērtēšanu, mērniecības pamatiem un mērniecības instrumentiem, tāpat skolas dalībniekiem ir iespēja iegūt izpratni par profesionālā bakalaura studiju programmu "Zemes ierīcība un mērniecība".

Nodarbības plānotas 12. martā, 26. martā un 9. aprīlī no plkst. 10.00 līdz plkst. 14.00 Vides un būvzinātņu fakultātē un Jelgavas pils parkā. Nodarbības ir bez maksas.

Tāpat arī, izpildot praktiskos skolas uzdevumus, trīs zinošākie uzdevumu veicēji iegūs iespēju studēt par valsts finansētajiem līdzekļiem profesionālā bakalaura studiju programmā "Zemes ierīcība un mērniecība".

Skolas laikā katra nodarbība būs veltīta kādai no zemes ierīcības un mērniecības tēmām: zemes izmatošana, teritorijas plānošana, nekustamais īpašums un tā vērtēšana, mērniecības pamati, mērniecības instrumenti, bezpilota gaisa kuģu (dronu) pielietošana mērniecībā, 3D modelēšana un printēšana.

Pieteikšanās Jauno zemes ierīkotāju un mērnieku skolai norisināsies līdz 9. martam, aizpildot elektronisko pieteikšanās formu. Aicinām iepazīties ar nodarbību grafiku, izmantojot šo saiti.

Jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar Jauno ģeoinformātiķu un tālizpētes pētnieku skolas un Jauno zemes ierīkotāju un mērnieku skolas vadītāju Jolantu Luksu e-pastā: jolanta.luksa@llu.lvAdrese: LLU Vides un būvzinātņu fakultāte, Zemes pārvaldības un ģeodēzijas katedra, 908. kabinets, Akadēmijas iela 19, Jelgava, LV-3001.

Pievienots 03/03/2022