Pārlekt uz galveno saturu

LLU aicina pieteikties starptautiskajai konferencei “Students on their Way to Science”

2022. gada 22. aprīlī norisināsies 17. Starptautiskā zinātniskā konference “Students on their Way to Science” (latv. val. “Studenti ceļā uz zinātni”), kurā aicināti piedalīties studējošie no Latvijas un citām valstīm, lai dalītos ar savu pētījumu rezultātiem un gūtu pirmo pieredzi dalībai starptautiskā konferencē. Konferenci organizē LLU un tā notiks virtuālajā platformā.

Konferences mērķis ir zinātnisko pētījumu popularizēšana un starpkultūru komunikācijas pieredzes veidošana. Tā kā konferences darba valoda ir angļu, līdz ar to svešvalodas prasmju attīstīšana ir viens no būtiskiem ieguvumiem konferences dalībniekiem. Daļai no studentiem tā vienlaikus ir iespēja aprobēt savu bakalaura, maģistra un doktora darbu pētījumu rezultātus, kā arī iegūt zināšanas par pārstāvētās zinātņu nozares pētījumiem citās valstīs.

Savulaik konference veidojusies kā LLU Valodu centra mācībspēku iniciatīva, lai dotu iespēju studējošajiem uzlabot savas angļu valodas prasmes, bet nu jau pāris gadus tā atzīta par vienu no lielākajām studentu zinātniskajām konferencēm Centrālajā un Austrumeiropā. 

Studentiem ir iespēja pieteikt konferencei ziņojumos līdz 25. martam dažādās zinātņu nozarēs: sociālajās zinātnēs, lauksaimniecībā, veterinārmedicīnā, pārtikas zinātnē, inženierzinātnēs, izglītībā, informācijas tehnoloģijās, vide un būvzinātnēs, mežsaimniecībā un kokapstrādē. Pēc konferences būs elektroniski pieejams visu ziņojumu kopsavilkumu krājums.

Detalizēta informācija par pieteikšanos konferencei pieejama mājaslapā https://www.sws.llu.lv/call-for-abstracts.    

Aizvadītajā gadā konferencē piedalījās vairāk nekā 240 dalībnieki ar 92 ziņojumiem no Latvijas, Lietuvas, Ukrainas, Kipras, Turcijas, Francijas u.c. valstīm. Kopsavilkumi par ziņojumiem publicēti vienotā elektroniskajā krājumā “STUDENTS ON THEIR WAY TO SCIENCE (undergraduate, graduate, post-graduate students). Collection of Abstracts”.

Pievienots 07/03/2022