Pārlekt uz galveno saturu

Skolēni aicināti "ēnot" LLU darbiniekus

Attēla autors: No LLU arhīva

6. aprīlī biznesa izglītības biedrība Junior Achievement Latvia (JA Latvia) organizē Ēnu dienu Latvijas skolēniem, kā laikā "ēna" var pieteikties "ēnot" dažādu profesiju pārstāvjus, tostarp arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) darbiniekus, piedaloties viņu ikdienas gaitās un darba procesā. Reaģējot uz ārstu un citu medicīnas ekspertu publiski pausto informāciju par katastrofālu veselības aprūpē strādājošo trūkumu Latvijā, tad šī gada Ēnu dienas tēma – profesijas medicīnā. Pieteikties "ēnot" LLU darbiniekus var JA Latvia mājaslapā.

Līdz marta beigām skolēni aicināti pieteikties "ēnot" LLU profesorus, lektorus, laborantus, docentus un citus universitātes darbiniekus vairākās LLU fakultātēs un pētījumu izmēģinājumu bāzē: Meža fakultātē, Lauksaimniecības fakultātē, Pārtikas tehnoloģijas fakultātē, Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē, kā arī LLU Lauksaimniecības fakultātes mācību un pētījumu saimniecībā "Pēterlauki".

Detalizēta informācija par Ēnu dienā piedāvātajām vakancēm pieejama JA Latvia mājaslapā.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kā laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum. Šī ir programma, kas jau daudzus gadus sekmīgi iekļauj izglītības procesā karjeras jautājumus, rosinot jauniešus plānot savu nākotni jau skolas laikā. Veidojot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi, Ēnu diena sekmē jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē.

Kā informē pasākuma organizatori, tad aizvadītā gada Ēnu dienā piedalījās 1695 ēnu devēji, kuri piedāvāja kopumā 10 450 vakances. Uz piedāvātajām vakancēm pretendēja 43 000 reģistrētu ēnotāju. Lielākā interese bija ēnot tieši medicīnas nozarē strādājošos.

Raksta fotogrāfija no www.enudiena.lv

Pievienots 16/03/2022